Greška

Došlo je do greške.

Skuplje plaćaju virtuelne automobile nego prave

11.08.2022 19:26 | 0 Biznis IT
Skuplje plaćaju virtuelne automobile nego prave

Do skoro je statusni simbol bilo imati moćan automobil na kom biste spustili prozore, odvrnuli vašu omiljenu muziku, i provozali nekoliko krugova kroz grad da vas baš svi vide i zapitaju se “Ko je bre ovaj džib...?” Izgleda da to više nije to u ovim modernim vremenima jer, kako prenosi TheNextWeb, nije više do automobila no do NFT-a.

Nissan GT-R

Tokom septembra prošle godine, kompjuterski renderovana fotografija na kojoj se nalazi ljubičasti Nissan GT-R prodata je na aukciji za više od 2,3 miliona dolara. Dakle, zašto biste dali nešto preko 200.000 dolara za najmoćniju verziju ovog automobila pod imenom Nismo kada možete lepo da uzmete NFT za nekoliko miliona i ne brinete o tome da li ćete možda preterati sa gasom i zakucati se u obližnje drvo ili ogradu. Složićete se da ovo apsolutno ima smisla.

Photo2NFTsource.jpg

Eksplodirajući Lamborghini

Lamborghini Huracan, jedan od najlepših automobila ove kompanije može se kupiti za oko dve stotine hiljada dolara. Međutim, šta će vam to kada biste za 250.000 mogli da kupite video (ne šalimo se) na kom se vidi kako ovaj automobil eksplodira. Zašto da odete na Reddit i iskopate isti taj video ako već možete legalno da ga kupite. Stvarno ne izmišljamo ove stvari, verujte nam. A pazite sad ovo, umetnik koji je ovo stvorio rekao je kako je to “protest protiv kriptokulture”. Ali, ako već može da se zaradi...

lamborghinihuracanblownupnft.jpg

DeLorean DMC-12

DeLorean u solidnom stanju možete pronaći za nekih pedesetak hiljada dolara. Ali, hoće li upaliti na zimu, koliko koštaju delovi, možete li da nađete brisače za njega kad se istroše ipak je to raritet, ko još ima vremena i živaca da brine o svemu tome. Nego, ako već želite ovaj automobil u vašoj kolekciji, a ne želite ove silne brige, za njegov NFT treba izdvojiti samo oko 180.000 dolara. Duševni mir nema cenu, zar ne?

delorean3.jpg

“Car Man” logo

Za kraj smo ostavili jednu od najneverovatnijih informacija ikada, a to je da je za jedan logo (koji se nama nešto preterano i ne dopada), a koji kombinuje čoveka i automobil, potrebno izdvojiti neverovatnih 8 i po miliona dolara.

CarMan.jpg

Ukoliko vam je želja da saznate cene još nekih automobilskih NFT predmeta, pogledajte fotografiju ispod, ali pre toga sedite, za svaki slučaj (cene su u funtama).

NFTS

Nova radost za gejmerske konfiguracije - Cooler Master CMP 520 i CMP 320 kućišta

Lični trener i asistent za manje od 60 evra

10604
10605
10606
10607
10608
10609