Greška

Došlo je do greške.

Škoda nastavlja proizvodnju Enyaq iV nakon nekoliko nedelja zbog nedostatka delova

28.04.2022 11:05 | 0 Biznis IT
Škoda nastavlja proizvodnju Enyaq iV nakon nekoliko nedelja zbog nedostatka delova

 

Tokom nekoliko nepredvidivih nedelja, kompanija Škoda, čije se sedište proizvodnje automobile nalazi u Češkoj, morala je da prekine proizvodnju svog u potpunosti električnog vozila pod nazivom Enyaq iV. Međutim, sada iz te fabrike stižu dobre vesti, pa je ova kompanija ponovo pokrenula proizvodnju unutar svog glavnog pogona u mestu Mlada Boleslav.

Razlog zbog kog je proizvodnja ovog automobila na električni pogon prekinuta jeste postojanje poteškoća u nabavci neophodnih delova, najpre kablova koji se proizvode u Ukrajini. Na žalost, svima je poznat razlog za takve probleme, a to je rat na teritoriji ove zemlje. Pored kompanije Škoda, i mnogi drugi proizvođači automobila prijavili su iste ili slične probleme u svom lancu snabdevanja.

Kako kompanija Škoda sada navodi, uspeli su da ponovo uspostave proizvodnju i rešili su sve dosadašnje probleme sa nabavkom neophodnih komponenti, čime je i proizvodnja automobila Enyaq iV ponovo pokrenuta, piše Insideevs.

Pre prestanka proizvodnje, Škoda je uspevala da proizvede hiljadu ovih automobila na nedeljnom nivou, a očekivalo se i da će se kapacitet proizvodnje postepeno povećavati kako bi vreme odmicalo. Dugoročni cilj bio je dnevna proizvodnja 370 automobila Škoda Enyaq iV i Škoda Enyaq Coupe iV, što bi rezultovalo sa 1.850 komada ova dva modela na nedeljnom nivou, pod pretpostavkom da se proizvodi tokom 5 radnih dana.

 

Ako ste propustili: Nissan otvorio pogon za razvoj baterija za EV koje bi mogle značajno da obore cenu električnih automobilaMeđutim, trenutno se čini da kompanija Škoda neće uspeti da ispuni svoje dugoročne ciljeve. Iako su problemi sa nabavkom komponenti za sada rešeni, još uvek nema nikakvih garancija da se situacija neće ponovo pogoršati u budućnost i da se neće pojaviti neki novi problem u lancu snabdevanja. Za sada, dugoročni cilj ove kompanije nije postepeno povećanje proizvodnje, već održavanje trenutne dinamike proizvodnje ove linije električnih vozila.

A vozači traže električne Škode. U prvom kvartalu ove godine, kompanija Škoda prodala je 8.800 električnih vozila, što je povećanje u iznosu od 260% u odnosu na isti period prethodne godine. Dakle, potražnja je tu, samo još da se proizvodnja nastavi stabilnim tempom i za Škodu nema zime. Mi im svakako držimo palčeve.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Poznati sistemski zahtevi za Diablo Immortal

Od oglasa se ne može pobeći, stižu i u YouTube Shorts

10604
10605
10606
10607
10608
10609