SiS za Intela

Tajvanska kompanija Silicon Integrated Systems (SiS) je najavila na Comdexu svoj novi SiS 655 čipset, namenjen Intel Pentium 4 platformama. Najveća novost koju nam SiS donosi je podrška za Dual-Channel DDR SDRAM, i to sa PC2700 memorijom (5.2GB/sec protoka), za razliku od Intelovog Granite Bay koji podržava samo PC 1600 i PC 2100 memoriju. FSB

Tajvanska kompanija Silicon Integrated Systems (SiS) je najavila na Comdexu svoj novi SiS 655 čipset, namenjen Intel Pentium 4 platformama. Najveća novost koju nam SiS donosi je podrška za Dual-Channel DDR SDRAM, i to sa PC2700 memorijom (5.2GB/sec protoka), za razliku od Intelovog Granite Bay koji podržava samo PC 1600 i PC 2100 memoriju. FSB podrška se neće menjati, što unači da možemo da očekujemo 400/533 MHz FSB (Quad Pumped Bus). Takođe, podržan je AGP 3.0 slot (8X), a maksimalna količina sistemske memorije je predviđena da bude 4 GB.

Što se tiče memorijskog kontrolera, po prvi put će omogućovati kombinovanje različitih memorija u dual-channel režimu rada. Do sada ste morali imati identične memorijske module i postavljati ih uparene (ili 2 ili 4), što nije slučaj sa SiS 655 čipsetom, gde možete kombinovati sa radom u oba režima ( 128-bitni dual channel ili mnogo češći 64-bitni concurrent), sa parnim i neparnim brojem memorijskih modula.
Izvor : X-bit labs

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi