SiS menja svoju strategiju

Nakon što je tajvanska kompanija UMC kupila 30% akcija druge tajvanske kompanije - Silicon Integrated Systemsa, i nakon što je CEO UMC-a postao i CEO SiS-a, strategija ovog proizvođača čipseta i GPU-ova je počela da se menja.
Prva, i najvažnija, promena se odnosi na to da je SiS odustao u potpunosti od svojih planova proizvodnje u 130-nanom

Nakon što je tajvanska kompanija UMC kupila 30% akcija druge tajvanske kompanije – Silicon Integrated Systemsa, i nakon što je CEO UMC-a postao i CEO SiS-a, strategija ovog proizvođača čipseta i GPU-ova je počela da se menja.
Prva, i najvažnija, promena se odnosi na to da je SiS odustao u potpunosti od svojih planova proizvodnje u 130-nanometarskoj tehnologiji, već će to za njih činiti UMC, koji je ovu tehnologiju u potpunosti razvio. Verovatno prvi proizvod koji će izaći iz UMC-ovih fabrika (sa oznakama SiS-a i urađen u 0.13 mikrona) će biti novi Xabre 600 GPU sa ViVo mogućnostima. Jedna od stvari je vrlo čudna, tj. postavlja se pitanje, ako je SiS ovladao tehnologijom, zašto je sada odbacuju, kada se zna kakvi su troškovi istraživanja i razvoja?
Gospodin John Hsuan iz UMC-a je kritikovao prošlogodišnju taktiku SiS-a koja se bazirala na izuzetno niskim cenama, što je uticalo na smanjenje prihoda. Po ovom gospodinu, SiS će se preorijentisati na high-end tržište u ovoj i narednoj godini. Da li to treba da znači da UMC cilja na licencu za 800-MHz-ni Quad Pumped Bus? Bez novog QPB-a, SiS neće imati šta da traži na high-end tržištu, do koga mogu da stignu, recimo, preko svog SiS 659 čipseta (četvorokanalni RDRAM memorijski kontroler).
Izvor : X-bit labs

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi