SiS GPU roadmap

SiS je predstavio roadmap svojih GPU-ova za ovu godinu. U njemu se može videti da SiS namerava da lansira još dva modela SiS340 i SiS341 (ovo su kodna imena GPU-ova, zvanična će sigurno biti drugačija). Da vas podsetimo, SiS je najavio novi Xabre GPU za CeBit sajam, sa najavama da će karta podržavati AGP 3.0 standard, kao i da će biti Direc

SiS je predstavio roadmap svojih GPU-ova za ovu godinu. U njemu se može videti da SiS namerava da lansira još dva modela SiS340 i SiS341 (ovo su kodna imena GPU-ova, zvanična će sigurno biti drugačija). Da vas podsetimo, SiS je najavio novi Xabre GPU za CeBit sajam, sa najavama da će karta podržavati AGP 3.0 standard, kao i da će biti DirectX 9.0 kompatibilna. Ove karte ispunjavaju te specifikacije, a obe će koristiti DDR-II memoriju, istu kao što koristi NVidia na svojim GeForce FX Ultra akceleratorima. Iako ne izgleda tako, SiS 341 će biti sporiji GPU, i imaće 4 rendering pajplajna, za razliku od SiS340 koji će imati 8 pajplajna. Očekivani takt jezgra obe karte je 375 MHz, dok je takt memorije vrlo visok – 1000 MHz. Izgleda da je cela razlika faktički u broju pajplajna – 4 prema 8. Da li to SiS radio ono što je ATi radio sa Radeon 9500 i 9700 video kartama? Roadmap možete videti na slici ispod.

Izvor : Hard OCP

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi