Greška

Došlo je do greške.

Singapur zabranjuje reklame za kriptovalute i promociju u javnosti tvrdeći da je to visoko rizična investicija

18.01.2022 12:55 | 0 Biznis IT
Singapur zabranjuje reklame za kriptovalute i promociju u javnosti tvrdeći da je to visoko rizična investicija

 

Monetarna uprava Singapura (MAS) objavila je nove smernice koje regulišu digitalne tokene plaćanja (DPT), opšte poznate kao kriptovalute, čime u suštini zabranjuju njihovo oglašavanje. Suverena ostrvska grad-država navodno smatra da je virtuelni novac veoma rizična investicija ili instrument za trgovanje.

Nijedan provajder usluga, kompanija, agencija ili veliki posrednici koji se bave kriptovalutama ne smeju da oglašavaju svoje usluge u Singapuru. Pružaoci usluga ne bi trebalo da promovišu svoje ponude ili usluge lokalnom stanovništvu. Smernice se trenutno primenjuju na kompanije kao što su banke i platne institucije koje rade sa kriptovalutama, ali će uskoro biti primenljive na svakoga ko prenosi kriptovalute i nudi usluge kripto-novčanika.

Smernice u suštini zabranjuju reklame o kriptovalutama u javnom prevozu, na veb lokacijama, društvenim medijima, elektronskim i štampanim medijima. Promotivni baneri ili pop-up oglasi koji upućuju na digitalne tokene na veb lokacijama trećih strana, pa čak i na platformama društvenih medija, nisu dozvoljeni.

Zanimljivo je da su čak i bankomati zabranjeni u promotivne svrhe. Singapur takođe zabranjuje uticajnim osobama na društvenim mrežama da promovišu usluge kriptovaluta lokalnoj javnosti.

 

Ako ste propustili: Shiba Inu prestigao Bitkoin i Ethereum i rangirao se kao najpopularnija kriptovaluta 2021. po CoinMarketCap indeksu


Sa takvim ograničenjima, provajderi usluga kriptovaluta sada imaju samo svoje korporativne veb stranice, mobilne aplikacije ili zvanične naloge društvenih medija na kojima mogu slobodno da promovišu svoje usluge. Ako ovo ne bude dovoljno restriktivno, očekuje se da će se obim zabrane proširiti na Zakon o platnim uslugama. Za sada, kako javlja Neowin, samo oni koji kupuju ili prodaju kriptovalute, kao i olakšavaju razmenu tokena za digitalno plaćanje, spadaju u delokrug zakona. U bliskoj budućnosti, čak i berze kriptovaluta moraće da se pridržavaju novog zakona.

Potpuno je jasno da administracija Singapura vidi kriptovalutu kao veoma rizično ulaganje ili monetarni instrument. Regulator je ranije i više puta upozoravao na trgovinu kriptovalutama, upozoravajući lokalno stanovništvo na „oštre spekulativne promene“ u procenama vrednosti kriptovaluta.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Testirali smo za vas: Infinix Note 11 Pro recenzija (video)

Xiaomi uvodi nove, opšte bezbednosne standarde za svoje IoT uređaje

10604
10605
10606
10607
10608
10609