Greška

Došlo je do greške.

Sigurnosni istraživači imaju način da ukradu podatke praćenjem osvetljenja PC monitora

06.02.2020 16:09 | 0 Multimedija
Sigurnosni istraživači imaju način da ukradu podatke praćenjem osvetljenja PC monitora


Već postoje brojni načini na koje je moguće izvlačiti podatke iz računara bez mrežne konekcije, ali sada nam je predočen još jedan interesantan i dovitljiv primer. Sigurnosni istraživači su pronašli način da kradu podatkei iz "air-gapped" računara, korišćenjem LCD osvetljenja.

Ovakav pristup koristi promene u vrednosti RGB boja na LCD ekranima, koje je moguće presresti i koje uređaji opremljeni kamerama mogu da detektuju na računarima koji su podložni ovom tipu ranjivosti. Na ovaj način je nekoga moguće prevariti i ubaciti malware u njegov sistem preko USB drajva i iskoristiti obližnje sigurnosne kamere kako bi se informacije prenosile.


Naravno, u pitanju je istraživački metod koji zahteva da bude ispunjen veliki broj dodatnih parametara kako bi korisnički podaci mogli da budu kompromitovani. Kako se sugeriše, kradljivci podataka bi i dalje morali da pristupe računaru žrtve i da u vidokrugu imaju kamere pod svojom kontrolom. Drugim rečima, korisnici su bar još neko vreme bezbedni od ovog tipa probijanja sigurnosti.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Google će početi sa blokiranjem napadnih video reklama u Chrome-u

Apple omogućava univerzalne kupovine macOS, iOS i tvOS aplikacija

10304
10305
10306
10307
10308
10309