Greška

Došlo je do greške.

Sigurnosni istraživač otkriva kako se Apple AirTag može hakovati i reprogramirati

10.05.2021 10:11 | 0 Mobile
Sigurnosni istraživač otkriva kako se Apple AirTag može hakovati i reprogramirati

 

Nemački istraživač pod imenom Stacksmashing, objavio je tvit o svom uspehu u hakovanju Apple AirTag trackera. Obrnutim inženjeringom provalio je u mikrokontroler na uređaju i flešovao ga, što mu je omogućilo da izvrši neke promene u funkcionalnosti AirTaga. Izmena je imala veze sa URL-om koji se pojavljuje u obaveštenju kada AirTag u Lost mode-u pinguje pametni telefon sa omogućenim NFC-om (iOS ili Android).

Kada se AirTag stavi u Lost mode, on šalje signale koje može da primi blizu milijardu aktivnih Apple uređaja širom sveta. Kada ova mreža „Pronađi me“ otkrije AirTag, postavljanjem AirTaga blizu iPhone-a ili Android uređaja koji podržava NFC otvoriće se obaveštenje o preusmeravanju osobe koja je pronašla izgubljenu oznaku na veb lokaciju (found.apple.com), u nadi da se vlasnik nestalog predmeta setio da doda svoje kontakt podatke, uključujući telefonski broj i poruku.

 

HakovaniAirTag.jpg

 

E ovde dolazi do hakovanja. Nemački istraživač je promenio URL u obaveštenju. Umesto da uputi osobu koja je otkrila izgubljeni AirTag na lokaciju found.apple.com, obaveštenje promoviše veb lokaciju istraživača i uključuje njegovu URL adresu.

Ovo bi trebalo da bude alarm za Apple, jer hakovanje AirTaga može nekome omogućiti da uhodi određenog korisnika ovog gedžeta. Apple već šalje upozorenja u određenim situacijama, ali što se tiče mogućnosti da se AirTag može hakovati da bi se stvorio sigurnosni problem, izgleda da se pokazalo vrlo mogućim i Apple će morati da odgovori na to u najkraćem roku.

Izvor: Phone Arena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


 

Nenajavljeni Lenovo Tab M10 5G pojavio se na mreži

Samsung izbacuje One UI 3.1 ažuriranje za veći broj Galaxy uređaja

10104
10105
10106
10107
10108
10109