Greška

Došlo je do greške.

Sigurnosni istraživač demonstrirao premošćavanje lozinke na bilo kom iOS uređaju

24.06.2018 22:00 | 3 Mobile
Sigurnosni istraživač demonstrirao premošćavanje lozinke na bilo kom iOS uređaju


Prema najnovijim izveštajima, sigurnosni istraživač Metju Hiki je otkrio novi način da se premosti passcode na bilo kom iOS uređaju. Hiki tvrdi da njegova taktika nasilnog premošćavanja lozinke radi bar do iOS 11.3 verzije.

Apple iOS nudi podešavanje koje, ukoliko se omogući, može da obriše podatke sa uređaja nakon 10 neuspešnih unosa lozinke. Hikijeva alatka je, međutim, u stanju da ovaj zahtev premosti šaljući sve lozinke odjednom, umesto jednu po jednu.

Prema njegovim navodima, kada su iPhone ili iPad povezani, a haker pošalje inpute preko tastature, ovo pokreće zahteve za prekidanjem radnji, koji postaju prioritetni u odnosu na bilo šta drugo na uređaju. Na kraju, napadač je u stanju da pošalje sve lozinke u jednom pokušaju, što softveru ne daje šansu da predahne. Zbog ovoga inputi preko tastature imaju prednost u odnosu na funkciju brisanja. 

 

Pogledajte još: Apple limitira načine upotrebe i deljenja kontakt informacija korisnika

 


Hikijev metod nije naročito brz, jer je svakoj lozinki potrebno oko tri do pet sekundi da se pokrene. Njegov metod bi takođe mogao da ima uticaja na Apple-ov dolazeći USB Restricted Mode, koji zaključava Lightning port ana iOS uređaju, ukoliko nije otključan u poslednjih sat vremena.

Hiki je obavestio Apple o postojanju baga, za koji kaže da nije teško identifikovati. Apple nije odmah odgovorio na na ovo otkriće, ali je potom iz kompanije stiglo saopštenje da odbacuje navode o ovoj ranjivosti i ističe da testiranje nije bilo obavljeno pravilno od strane sigurnosnog istraživača.

Izvor: 9to5mac

Goga Neregistrovan korisnik
I meni je ovo "sigurnosni" istraživač" zaparalo uši ali pokušao sam da nađem smisleniji prevod i nisam uspeo. Tako da je i ovo OK sve dok znamo o kojoj profesiji se radi
balsa Član postova: 530
Sigurnosni istraživač.

Life is Strange 2 stiže u septembru (video)

Alcatel 1 ozvaničen kao jedan od najjeftinijih Android Go telefona

10104
10105
10106
10107
10108
10109