Greška

Došlo je do greške.

Sigurnosna firma upozorava da LastPass za Android ima sedam ugrađenih tragača

28.02.2021 11:56 | 0 Software/Web
Sigurnosna firma upozorava da LastPass za Android ima sedam ugrađenih tragača


Nemačka sigurnosna kompanija Exodus je, nakon obimne istrage, otkrila da popularna aplikacija za upravljanje lozinkama, LastPass, prikuplja i šalje lične podatke korisnika na Androidu. Aplikacija to čini preko sedam različitih ugrađenih tragača.

Iako LastPass omogućava korisniku da isključi tragače, samo postojanje ugrađenog softvera može predstavljati sigurnosni rizik za korisnike. Tragač prikuplja podatke kao što su informacije o uređaju, mobilni operator, tip LastPass naloga i Google Advertising ID koji se koristi za povezivanje korisničkih podataka preko različitih aplikacija i platformi.

 

Pogledajte još: Google će sada obaveštavati korisnike ukoliko su njihove lozinke kompromitovane na Androidu


Četiri od ovih sedam tragača služe za Google analitiku i izveštavanje o rušenju sistema, dok ostali pružaju informacije za AppsFlyer, MixPanel i Segment. Poslednji među njima se koristi za profile korisnika i ciljane reklame.

Zvaničnik LastPass-a je istakao da svi tragači služe kako bi poboljšali korisničko iskustvo i obećava da ne šalju osetljive korisničke podatke. Isključivanje tragača na telefonu se vrši odlaskom u Privacy podmeni u okviru LastPass aplikacije.

Izvor: Exodus

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Realme GT 5G se pojavio na Geekbenchu, tu je i maloprodajno pakovanje

Microsoft bi u martu mogao objaviti Windows 10X

10504
10505
10506
10507
10508
10509