Greška

Došlo je do greške.

Senzor otiska prsta u ekranu stiže na bar jedan Galaxy S10 model

21.01.2019 11:30 | 0 Mobile
Senzor otiska prsta u ekranu stiže na bar jedan Galaxy S10 model


Još 2017. godine je bilo govora o tome da bi Samsung mogao implementirati senzor otiska prsta u ekranu na Galaxy Note9. Ovo se nije desilo prvenstveno zbog toga što tehnologija nije bila spremna, a zaštita za ekran je u tom periodu razvoja sprečavala funkcionisanje senzora.

XDA Developers tim je sada pronašao kod koji sugeriše da će bar jedan ovogodišnji Galaxy S10 model imati in-display senzor otiska prsta. Verovatno je da pristupačni Galaxy S10 Lite (E) neće imati ovu funkciju, koji bi senzor otiska trebalo da ima sa strane.


Pogledajte još: Samsung Galaxy S10 sa Exynos 9820 čipom i 6GB RAM-a primećen na Geekbenchu


Kod, pronađen u Samsung Pay aplikaciji, sugeriše da će aplikacija za mobilno plaćanje koristiti in-display senzor otiska prsta za verifikaciju kupovine. Kod takođe opisuje karakteristiku kao "Beyond in-display FP scanner". Beyond je Samsungovo interno kodno ime za Galaxy S10 seriju.

Očekuje se da će Samsung koristiti Qualcommov ultrasonični senzor otiska prsta u ekranu. Ovej metod je značajno precizniji i brži od optičkog senzora, koji se koristi u najvećem broju aktuelnih telefona sa in-display senzorom.

Izvor: PhoneArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Geekbench otkriva Galaxy A30 specifikacije

Moder smestio funkcionalan računar u miš (video)

10104
10105
10106
10107
10108
10109