Greška

Došlo je do greške.

Selfiji u novom sjaju - Huawei nova 10 Pro

10.10.2022 17:31 | 0 Mobile
Selfiji u novom sjaju - Huawei nova 10 Pro

Reč je o savršenom telefonu za vlogovanje, čiji sistem kamera donosi jedno potpuno novo korisničko iskustvo, nešto što do sada još nismo imali prilike da vidimo u svetu pametnih telefona – stavljajući u prvi plan baš prednju kameru telefona. Uz jedinstven nova izgled koji koristi minimalističke i simetrične principe dizajna za stvaranje upečatljivog efekta, sada još dodatno unapređenog, tehničke karakteristike Huawei nova 10 Pro modela u određenim segmentima zaista ostavljaju bez daha. Vreme je da predstavimo novu zvezdu tehnološkog sazvežđa – Huawei nova 10 Pro.

Spoljašnje karakteristike

Model nova 10 Pro je težak svega 191 g, dok debljina kućišta iznosi nestvarnih 7,88 mm. Uz visinu od 164,24 mm i širinu od 74,45 mm, nova 10 Pro predstavlja idealan ergonomski uređaj koji je dostupan sa svih strana i neobično lak za rukovanje. Uz to, zahvaljujući posebnoj tehnologiji izrade materijala, površina Huawei nova 10 Pro modela je otporna na klizanje, pa telefon sa svojim zaobljenim ivicama idealno naleže u svaki dlan.

Očaravajući dizajn i karakteristike ekrana

Serija nova nas je odavno oduševila kada je reč o dizajnu njenih modela. Prednji deo nova 10 Pro modela je u celosti prekriven zakrivljenim ekranom, a pozadina je napravljena s nekoliko iznijansiranih završnica, a tu posebno mislimo na sistem kamera sa kružnim dizajnom, tzv. Star Orbit Ring. Huawei nova 10 Pro dolazi u dve boje sa raskošno detaljnim dubinskim profilom. Reč je o Starry Silver sa hladnijim tonom i Starry Black bojom koja mimikrijski oponaša zvezde noćnog neba.

Nova 10 Pro

Huawei nova 10 Pro dolazi sa nešto većim ekranom od 6,78 inča. Njegova veličina, kao i visoka brzina osvežavanja ekrana, pruža vrhunsko iskustvo kod pregleda sadržaja.

Radi se o OLED ekranu sa automatski prilagodljivom stopom osvežavanja ekrana do 120 Hz, a posebno dizajnirano staklo pojačava čistoću i prozirnost ekrana. Uz brzinu detekcije dodirom do 300 Hz, senzori ekrana reaguju na dodir u realnom vremenu.

Zahvaljujući visokoj rezoluciji od 1200 x 2652 piksela, i širokom spektru od 1,07 milijardi boja, ekran kod Huawei nova 10 Pro korisniku isporučuje živopisan i detaljan vizuelni prikaz.  

Prednja kamera koja pravi razliku

Huawei nova 10 Pro donosi revoluciju u oblasti prednjih kamera pametnih telefona. Reč je o dve kamere sa dodatnim senzorima, smeštene u gornjem uglu ekrana. Prva kamera je namenjena za snimanje portreta u krupnom planu, što je novitet u Huawei ponudi. Poseduje rezoluciju od 8 MP, uz prisustvo autofokusa i optičkog zuma. Druga kamera, sa rekordnih 60 MP u svetu pametnih telefona kada su u pitanju prednje kamere, poseduje ultraširoki ugao sa autofokusom (Quad Phased Detection Autofocus). Njen ugao slikanja i snimanja je 100 stepeni, a takođe podržava i 4K rezoluciju. Uz dodatne foto-efekte i aplikacije koje pomažu pri obradi video snimaka, Huawei nova 10 Pro garantuje vrhunsku zabavu koja može trajati, i trajati.

Nova prednja strana

Baterija i brzo punjenje koji ostavljaju bez daha

Uz izrazito energetski izdržljivu bateriju od 4.500 mAh, bez problema moći ćete da dugotrajno uživate u aplikacijama i mnogobrojnim korisnim funkcijama ovog pametnog telefona. Uz to, Huawei se pobrinuo da uz nova 10 Pro model dođe i 100 W HUAWEI SuperCharge punjač sa tehnologijom brzog punjenja, koji efikasno puni bateriju za manje od pola sata. Međutim, u slučajevima kada je korisnik u žurbi, tu je i HUAWEI SuperCharge Turbo režim za potpuno punjenje baterije za 20 minuta, odnosno punjenje od 20% do 80% za samo 10 minuta.

Posle svega viđenog, nema sumnje da je Huawei sa nova 10 Pro modelom napravio telefon koji u sebi objedinjuje i futurističku lepotu i revolucionarnost na polju prednje kamere, ali i snagu koja je potrebna da isprati tako bogatu dinamiku.

PR tekst

McDonald’s prima Bitcoin i Tether kriptovalute kao sredstvo plaćanja

Mediatek najavio Dimensity 1080 čipset srednje klase sa podrškom za kamere od 200 MP

10104
10105
10106
10107
10108
10109