Greška

Došlo je do greške.

SBB besplatno povećao brzine interneta u EON paketima

01.06.2022 12:37 | 0 Biznis IT
SBB besplatno povećao brzine interneta u EON paketima

 

Povodom proslave velikog jubileja 20 godina kompanije koja je od osnivanja korisnicima u Srbiji omogućavala najbrži internet, brzine u okviru EON paketa su dodatno povećane.

„Pomeramo sopstvene granice sa jasnim ciljem da korisnicima omogućimo najbolje usluge i korisničko iskustvo. Zbog toga, dodatno povećavamo brzine zvanično najbržeg interneta za do 100 Mbps. I na ovome se naravno nećemo zaustaviti! Sledeći važan korak je stvaranje GIGA Srbije, kada će svi SBB korisnici imati mogućnost korišćenja interneta do 1 Gbps”, rekao je Vladimir Oravec direktor NOC-a.

NOC

U jednom od najsavremenijih centara za nadzor mreže (NOC - Network Operations Center) koji se nalazi u sedištu kompanije SBB, tim inženjera i stručnjaka iz oblasti telekomunikacija demonstrirao je povećanje novih brzina interneta, što je i potvrdila Speedtest aplikacija, kompanije Ookla.

NOC.jpg

Od 128 kb/s do 1 Gb/s

“SBB internet je uvek bio najbrži na tržištu i sve vreme se ubrzava. Sa brzinom od 128 Kbps 2003. godine za prenos snimka od 700MB bilo je potrebno 12 časova, a za jednu sliku sa letovanja čak tri minuta. Jasno je da zahvaljujući konstantnom povećavanju brzina interneta našim korisnicima dajemo neograničene mogućnosti”, rekao je Aleksandar Prokić, Rukovodilac službe za tehničku podršku.

Besplatno ubrzanje

SBB korisnici EON paketa sa televizijom, internetom i telefonijom od sada u EON Light paketu umesto 150 Mbps imaju 200 Mbps. U EON Full paketu je internet povećan sa 250 na 300 Mbps, dok je u EON Premium internet ubrzan sa 500 Mbps do 600 Mbps, odnosno do 1 Gbps uz Giga dodatak.

Osim povećanja brzina, u želji da svi korisnici dožive iskustvo najpopularnije TV platforme u Jugoistočnoj Evropi, SBB je od danas omogućio EON aplikaciju u okviru svih korisničkih paketa.

Kompanija SBB najavila je i početak izgradnje 10 GIGA optičke mreže do kraja godine.

Saopštenje za javnost


Novi najjači superkompjuter je brži od prvih sedam iza njega - zajedno

iOS 16 donosi velike promene za Apple uređaje

10604
10605
10606
10607
10608
10609