Greška

Došlo je do greške.

Savitljivi OnePlus telefon se ne očekuje u neko skorije vreme

16.01.2020 15:55 | 0 Mobile
Savitljivi OnePlus telefon se ne očekuje u neko skorije vreme


Savitljivi telefoni su uvek bili tema koja je predmet rasprave i nedoumica. Malo je onih koji osporavaju zapanjujući izgled, futurističke koncepte i impresivan proizvodni proces ovih uređaja. Međutim, mnogi ističu i da se radi o nepraktičnim mobilnim uređajima za svakodnevnu upotrebu, posebno ukoliko se pogleda njihova cena i nedostatak izdržljivosti.

Jedan od onih koji su skeptični po pitanju fleksibilnih telefona jeste i izvršni direktor kompanije OnePlus - Pete Lau. U intervjuu za The Verge, Lau je izrazio svoj stav da problemi i nedostaci ekrana daleko prevazilaze sve koristi koje novi proizvodni format može da omogući. On posebno nije impresioniran naborom koji se formira na mestu gde se ekran savija, a ovo je nešto što izgleda nijedan proizvođač savitljivih uređaja još uvek nije uspeo da reši u potpunosti.

Stav kompanije OnePlus je suprotan je stavu koji ima kompanijina konkurencija i rivali. Xiaomi, OPPO i, naravno, Huawei su pokazali svoje oblike fleksibilnog uređaja, mada samo Huavei prodaje ove telefone. Lau nagoveštava da je kompanija razmotrila sve mogućnosti, ali je samo otkrila radni prototip, nakon čega je prestala sa razvojem savitljivog telefona.

Naravno, OnePlus zadržava slobodu da promeni svoj stav u kasnijem periodu, baš kao što je to bio slučaj i sa priključcima za slušalice i 5G podrškom. Ali za sada, kompanija nema nameru da u neko skorije vreme uđe na tržište fleksibilnih telefona.

Izvor: SlashGear

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Huawei je prodao preko 240 miliona telefona tokom 2019. godine

Mobilno tržište je zabeležilo značajno povećanje prihoda od prodaje aplikacija

10104
10105
10106
10107
10108
10109