Greška

Došlo je do greške.

Saradnja muzeja Luvr i HTC VIVE Art na VR postavci - Mona Liza u virtuelnom prostoru

17.06.2019 17:11 | 0 Multimedija
Saradnja muzeja Luvr i HTC VIVE Art na VR postavci - Mona Liza u virtuelnom prostoru


Saopštenje za javnost

Kako bi obeležio 500-godišnjicu smrti Leonarda da Vinčija u Francuskoj, Luvr priprema uticajnu retrospektivu da Vinčijeve umetničke karijere, koja će biti otvorena za javnost 24. oktobra 2019. Kao deo ove značajne izložbe, Luvr će predstaviti prvo iskustvo virtuelne realnosti (VR), u partnerstvu sa HTC VIVE Arts, koji će oživeti priču Mona Lize, da Vinčijevog najpoznatijeg remek-dela, na HTC VIVE uređaju.
 
VR iskustvo, Mona Liza: Iza stakla (Mona Lisa: Beyond the Glass) pružiće mogućnost posetiocima da ostvare interakciju sa slikom u virtuelnom prostoru. Gledaoci će imati retku priliku da urone u najpoznatiju sliku na svetu, da zakorače iza stakla kako bi pristupili intrigantnom portretu izbliza, na potpuno nov, transformativan način.
 
Kroz izložbu Mona Liza: Iza stakla, posetioci će biti u mogućnosti da otkriju detalje skrivene od golog oka u jednom od najpopularnijih umetničkih dela. Kroz kombinaciju novih naučnih istraživanja koja su otkrila tehnike koje je umetnik koristio kako bi napravio ovo umetničko delo, kao i dodatnih informacija o identitetu modela sa slike, učesnici će dobiti intiman pogled na sliku koja je bila predmet fascinacije i intrige tokom generacija.
 
Napravljeno kroz blisku saradnju sa Luvrovim vlastitim kuratorskim timom za neprikosnovenu retrospektivu umetnika, ovo kreativno virtuelno iskustvo omogućiće publici širom sveta da dobije nova saznanja o Mona Lizi. VR iskustvo će takođe biti dostupno i kao kućna verzija HTC-ove digitalne usluge pretplate, VIVEPORT, uz druge VR platforme na mreži, omogućavajući publikama širom sveta da pristupe iskustvu Mona Liza: Iza stakla.  
 
Mona Liza: Iza stakla će oslikavati sopstvenu revolucionarnu praksu Leonarda da Vinčija kao istinskog renesansnog erudita, koji je radio u nauci, inženjerstvu, arhitekturi i umetnosti. Ovo iskustvo virtuelne realnosti odaće priznanje umetniku koji je stalno usvajao inovacije tokom svoje cele uticajne karijere širokog spektra i proslaviće da Vinčijevo trajno nasleđe jednog od najvećih slikara u istoriji.    

Dominique de Font-Réaulx, direktor medijacije i kulturnog programiranja u Luvru, rekao je: „Povodom Leonardo da Vinči izložbe, a takođe i po prvi put, Muzej Luvr sa zadovoljstvom predstavlja iskustvo virtuelne realnosti u partnerstvu sa HTC VIVE Arts. Javnost će biti u mogućnosti da iskusi imerzivno iskustvo ovog izvanrednog remek-dela. Ova saradnja će omogućiti posetiocima da se upoznaju Mona Lizu i saznaju više o njoj, mnogo više od mitova i legendi koji su je pratili više od 500 godina.“
 
Victoria Chang, direktor VIVE Arts u kompaniji HTC, rekla je: „Čast nam je što možemo blisko da sarađujemo sa Luvrom kako bismo predstavili njihovo prvo VR iskustvo na HTC VIVE uređaju kao deo ove monumentalne izložbe. Kroz ovo novo iskustvo, globalna publika će moći da pristupi Mona Lizi u virtuelnom prostoru i da detaljno vidi delo iz bilo kog dela sveta. Omogućavanje posetiocima koji možda nisu u mogućnosti da lično posete izložbu da vide ovo izvanredno remek-delo Leonarda da Vinčija pomoću naše kućne verzije pružiće nenadmašan pristup da Vinčijevoj najslavnijoj slici.“

Izvor: HTC, Foto: Emissive i HTC Vive Arts

GIGABYTE predstavlja AORUS NVMe gen. 4 SSD i ulazi u PCIe 4.0 eru

Pojavila se fotografija novog Sony telefona sa tri kamere

10304
10305
10306
10307
10308
10309