Greška

Došlo je do greške.

Saradnja kompanija Intel i Rockchipv

28.05.2014 23:00 | 0 Biznis IT
Saradnja kompanija Intel i Rockchipv

Kompanija Intel objavila je danas da je sklopila strateški sporazum sa kompanijom Rockchip u nameri da proširi obim i ubrza proces isporučivanja svoje Intel arhitekture i komunikacijskih rešenja na svetsko tržište osnovnih modela Android tableta. Prema uslovima sporazuma, dve kompanije će isporučiti Intel SoC platformu namenjenu mobilnim uređajima. Četvorojezgarna platforma će biti zasnovana na Intel Atom procesoru sa integrisanom Intel 3G tehnologijom. 

Šireći ponudu Intelovoj SoFIA serije integrisanih SoC platformi za osnovne modele Android mobilnih uređaja, očekuje se da će nova četvorojezgarna SoFIA 3G verzija biti dostupna u prvoj polovini 2015. godine. Ona će, pre svega biti usmerena ka osnovnim modelima tablet uređaja. Intelova SoFIA serija dodata je u plan Intelovih mobilnih proizvoda krajem prošle godine, i ona uključuje prvi Intelov procesor sa integrisanim aplikacijama, kao i komunikacijsku platformu. 

Kako tržište tableta nastavlja da se širi nudeći sve veći izbor veličina ekrana, oblika i cena, strateški sporazum sa kompanijom Rockchip takođe omogućava Intelu da, u kraćem roku, ponudi novim kupcima veći asortiman proizvoda. Sa današnjom najavom, serija Intel SoFIA sastoji se iz tri različite ponude, obuhvatajući dvojezgarnu 3G verziju koja će biti u prodaji u četvrtom kvartalu tekuće godine, četvorojezgarnu 3G verziju koja će biti u prodaji u prvom kvartalu 2015. godine i LTE veriju, koja će takođe biti u prodaji u prvom kvartalu sledeće godine.

Cena četvorojezgarne SoFIA 3G verzije biće objavljena kasnije i, kao ostatak Intel SoFIA serije, biće pristupačna. Prema uslovima ugovora, obe kompanije će prodavati nove delove partnerima, pre sega postojećim.

Izvor: Intel

MSI objavio GeForce GTX Titan Z i Afterburner 3.0

Asus predstavio 28-inčni 4K/UHD monitor po ceni od 650 dolara

10604
10605
10606
10607
10608
10609