Samyang predstavio nove objektive

Samyang je predstavio prototip 10mm f/2.8 objektiva još na Photokina 2012. sajmu. Danas je konačno predstavljena finalna verzija objektiva, koji ima punu oznaku Samyang 10mm 1:2.8 ED AS NCS CS. Objektiv ima 14 elemenata postavljenh u 10 grupa, od čega ima 2 aferična elementa i jedno ED staklo. Finalni objektiv je olak&scaron

Samyang je predstavio prototip 10mm f/2.8 objektiva još na Photokina 2012. sajmu. Danas je konačno predstavljena finalna verzija objektiva, koji ima punu oznaku Samyang 10mm 1:2.8 ED AS NCS CS. Objektiv ima 14 elemenata postavljenh u 10 grupa, od čega ima 2 aferična elementa i jedno ED staklo. Finalni objektiv je olakšan za gotovo 160 grama u odnosu na prototip. Ovo je prvi Samyangov objektiv koji ima nano kristalni premaz protiv refleksije. Objektiv je će pokrivati APS-C, Micro Four Thirds i manje senzore, a biće dostupan za navoje mnogih proizvođača. Samyang je ovom prilikom predstavio i još dva nova objektiva za MILC fotoaparate, a to su Samyang 12mm f/2 CS NCS i filmski 8mm T3.1 V-DSLR UMC Fish-eye II objektiv. Dobra vest je da će oba objektiva biti dostupna za EF-M navoj.  

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi