Greška

Došlo je do greške.

Samsungovo mobilno poslovanje beleži rast zahvaljujući snažnoj prodaji Galaxy Note10 telefona

31.10.2019 17:14 | 0 Biznis IT
Samsungovo mobilno poslovanje beleži rast zahvaljujući snažnoj prodaji Galaxy Note10 telefona


Samsung Electronics je objavio finansijski izveštaj za treće tromesečje, koji pokazuje veći pad zarade na godišnjem nivou, a na ovo su prvenstveno uticali slabi rezultati na globalnom tržištu memorijskih čipova (ovaj sektor je do sada donosio najviše profita kompaniji). U ostalim segmentima, međutim, Samsung ostvaruje dobre rezultate.

Ukupno gledano, južnokorejska kompanija je ostvarila prihod od oko 53 milijarde dolara, kao i oko 6,71 milijardu dolara operativne zarade, što na godišnjem nivou predstavlja pad od pet i 56 procenata. Međutim, kada je u pitanju samo poslovanje sa mobilnim uređajima, ostvaren je prihod od oko 25 milijardi dolara, odnosno zarada od oko 2,5 milijardi dolara (rast od 32 procenta). Zarada je takođe ostvarena u segmentu displej panela.

Samsung ističe da je poboljšana prodaja u segmentu mobilnih uređaja prvenstveno ostvarena zahvaljujući snažnim rezultatima Galaxy Note10 linije i Galaxy A serije telefona. Kompanija nije objavila rezultate prodaje za pojedinačne uređaje, ali je istaknuto da se Note10 prodaje bolje nego Note9.

 

Pogledajte još: Samsung otkriva nove karakteristike One UI 2 interfejsa


Poslovanje sa displejima je ostvarilo dobre rezultate na polju malih i srednjih OLED panela, što je pokrilo nešto slabije rezultate u domenu TV ekrana. Samsungovo poslovanje sa TV uređajima je objavilo pad poslovanja na godišnjem nivou.

Tokom 2020. godine, Samsung očekuje da će 5G i fleksibilni telefoni dodatno poboljšati poslovanje kompanije.

Izvor: NDTV

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Redmi Note 8T stiže sa NFC podrškom i 18W punjenjem

Znate li koliko ima registrovanih naziva domena na svetu? Broj će vas iznenaditi

10604
10605
10606
10607
10608
10609