Greška

Došlo je do greške.

Samsungovi novi Galaxy Book Go laptopovi nude Snapdragon ARM CPU i dug radni vek baterije

03.06.2021 11:26 | 0 Mobile
Samsungovi novi Galaxy Book Go laptopovi nude Snapdragon ARM CPU i dug radni vek baterije


Tokom prethodnih meseci Qualcomm je predstavio dva nadograđena Snapdragon ARM CPU-a, namenjena laptopovima, a sada je Samsung predstavio nove laptopove koji koriste oba čipa.

Novi Galaxy Book Go obećava instant performanse i do 18 sati radnog veka baterije uz Snapdragon 7c Gen 2 čipset. Tanki i lagani 14-inčni laptop koristi Windows 10 operativni sistem, a može se konfigurisati sa do 4GB ili 8GB RAM-a i 64GB ili 128GB skladišnog prostora. Laptop će se u prodaji naći od 10. juna, po početnoj ceni od 349 dolara.

Ono koji žele nešto brže, na raspolaganju imaju Galaxy Book Go 5G, koji će biti dostupan kasnije tokom godine. Laptop pokreće Snapdragon 8cx Gen 2 čip, koji je dizajniran da se takmiči sa Intelovim i5 Core procesorima. Nema informacija o specifikacijama i ceni ovog laptopa, ali oba modela imaju srebrnu završnicu, šarku od 180 stepeni Dolby Atmos zvuk i izdržljivost "vojnih standarda".

 

Pogledajte još: Samsung Galaxy Book Go je Windows 10 laptop sa ARM procesorom


Raniji Snapdragon pokretani laptopovi su stizali sa sopstvenim obećanjima za dug radni vek baterije, ali su morali da prave kompromise kada su u pitanju performanse i kompatibilnost aplikacija. Uskoro ćemo saznati da li će novi SDK i nadograđeni hardver biti dovoljni da se stvori drugačija slika o Windows na ARM platformi.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Poznate specifikacije OnePlus Nord CE 5G telefona

Kako je uspeo AMD? Benchcast #05 (video)

10104
10105
10106
10107
10108
10109