Greška

Došlo je do greške.

Samsungovi 8K televizori će biti spremni do kraja avgusta

04.07.2018 13:41 | 13 Multimedija
Samsungovi 8K televizori će biti spremni do kraja avgusta


Samsung je svoje 8K televizore prvi put prikazao tokom ovogodišnjeg CES sajma, a kompanija je izrazila želju da ovu rezoluciju načini široko dostupnom i pored toga što je 4K tek počeo da dobija na popularnosti. Tokom nedavnog QLED & Advanced Displays samita u Los Anđelesu, Samsung je ponovo istakao svoju želju da popularizuje 8K televizore, uz moguće predstavljanje tokom IFA 2018 sajma u Berlinu.

Samsung je najavio dve nove linije 8K televizora, mada trenutne specifikacije koje je kompanija istakla nisu cilj i nisu konačne. Prva 8K TV linija će imati modele od 65, 75 i 82 inča, dok bi 92-inčni model mogao uslediti tokom 2019. godine. Najveća odlika ovih televizora bi trebalo da bude donošenje 120Hz osvežavanja, ali nije sigurno da će ovo biti i postignuto.


Pogledajte još: 8 stvari koje treba da znate pre kupovine 4K TV-a


Druga planirana linija nema okvirni datum objave, ali se verovatno može očekivati tokom naredne godine. Linija će biti nešto jeftinija, sa 65-inčnim i 75-inčnim modelima i 60Hz osvežavanjem.

Prva linija 8K televizora bi mogla biti spremna već tokom avgusta, a trenutno nema zvaničnih informacija o mogućoj ceni dolazećih TV uređaja.

Izvor: Kitguru

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |

a na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

enterthevoid Users postova: 446
Citiram korisnika: blueSad i sa Tv-ima počeli. U nedostatku boljih ideja cepajmo rezoluciju. A ni FHD nije zaživeo kako treba.
U džungli u Amazoniji među domorocima-ljudožderima nije zaživeo FHD. Gde je trebalo da se primi, već se primilo, dovoljno vremena je prošlo. Tamo gde nije, tamo nije bilo ni šanse da se primi. Što VIP i Telenor imaju reklame namenjene mladima? Što se glavni fajt za unapređenje kvaliteta interneta u BG vodi na Novom Beogradu? Možda bi trebali da ciljaju Kostolac...Imam FHD TV ali kada vidim 4K OLED u radnji svaki put se mašim za karticu i onda se setim da imam prečih stvari za potrošiti novac. Ali razlika ne da postoji nego je ogromna, ko to ne vidi kod čika doce na očni pregled. 8K je ponovo 4 puta povećanje rezolucije tako da opet očekujem wow efekat, pogotovo kada 100+ inča TV postanu široko dostupni. Samo je to malo previše velika dijagonala, em nemam gde smestiti em ne mogu sve da držim u vidokrugu sa normalne udaljenosti. Ali rezolucija treba da raste.
perafilozof Član postova: 2163
Pa ko im kriv što su terali točak obrta kapitala da se okreće na 2 godine. Odavno su u velikoj hiperprodukciji i TV i industrija mobilnih uređaja. Ja da menjam TV i mobilni svakih godinu, dve samo zbog većih brojki na tehničkoj specifikaciji sa 0 upotrebne vrednosti neka hvala.
Ako hoće da pospeše prodaju neka krenu da sponzorišu proizvođače sadržaja. Kao što rade mnoge druge industrije.
LazaNS Član postova: 3205
Bolje da se Samsung fokusira da napravi OLED televizir nego sto nas zamlacuje QLED-om bilo koje rezolucije.
salacue Član postova: 1344
Citiram korisnika: VorlonJa se pitam isto za 4K.Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Gleda se svetsko prvenstvo u fudbalu.
Vorlon Član postova: 529
Citiram korisnika: Gavra the blackBtw, šta može da se gleda u 8K danas? Jel ima nečega sem nekih promo videa?
Ja se pitam isto za 4K.Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Xiaomi Mi Mix 3 bi mogao stići u septembru sa pop-up kamerom

Nova Seagate Barracuda SSD linija stiže u kapacitetima od 250GB do 2TB

10304
10305
10306
10307
10308
10309