Greška

Došlo je do greške.

Samsungove laptopove sa Exynos-om možemo očekivati krajem 2021. godine

11.05.2021 12:04 | 0 Mobile
Samsungove laptopove sa Exynos-om možemo očekivati krajem 2021. godine

 

Pojavila se informacija koje tvrdi da Samsung planira da predstavi verziju svog Exynos procesora napravljenog za prenosne računare - nešto što bi se moglo, bar na osnovu „industrijskih izvora“, dogoditi u drugoj polovini 2021. Pod pretpostavkom da Samsung takvu najavu potvrdi, označi prvi put da je kompanija lansirala Windows prenosne računare napajane sopstvenim čipovima.

Nova tvrdnja dolazi od The Korea Economic Daily-a, koji u ime neimenovanih industrijskih izvora izveštava da Samsung trenutno radi na Windows prenosnom računaru koji pokreće Exynos procesor za notebook računare, a ne za pametne telefone. Ovaj novi hardver će, tvrdi izvor, rezultirati „izvanrednom“ efikasnošću i performansama baterije.

Ovo nije prvi put da čujemo ovu tvrdnju, ali ovaj put ona dolazi sa novim vremenskim rokom: druga polovina ove godine, mesecima kasnije od aprilskog događaja, kako su neki očekivali. Kada vreme stigne, tvrdi se u izveštaju, Samsung će otkriti ‘premium’ Exynos proizvod koji će biti pogodan i za prenosne računare i za pametne telefone.

 

Pogledajte još: Samsung Galaxy Book Go je Windows 10 laptop sa ARM procesorom

Kao i kod prethodnog skupa procurelih informacija, i u ovom novom izveštaju se tvrdi da će Samsungov predstojeći čipset sadržati grafiku kompanije AMD. Pod pretpostavkom da glasine budu tačne, Samsungov laptop bi bio prvi moderni Windows model koji pokreće hardver istog proizvođača.

Iako postoje prenosni računari napravljeni bez AMD-ovih i Intelovih procesora, njih napajaju Qualcommovi Snapdragon čipseti. Samsung je jedinstveno pozicioniran da izazove ove postojeće opcije svojim sopstvenim Exynos čipovima, povlačeći nešto slično onome što smo videli od Apple-a sa svojim MacBook-om koji pokreće M1.

Izvor: Slashgear

 


Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Facebook Messenger tek treća aplikacija koja je premašila pet milijardi preuzimanja, a da nije iz Google familije

Battlefield 6 predstavljanje verovatno u junu, DICE nagoveštava veliko iznenađenje

10104
10105
10106
10107
10108
10109