Greška

Došlo je do greške.

Samsungove baterije od grafena bi mogle biti spremne za Galaxy Note 10

23.10.2018 09:01 | 5 Mobile
Samsungove baterije od grafena bi mogle biti spremne za Galaxy Note 10


Prošlog novembra, Samsungu je odobren patent za rešenje bazirano na grafenu, koje bi moglo dovesti do baterija koje mogu da imaju za 45% više punjenja u odnosu na aktuelne litijum-jonske baterije. Sada, nakon godina razvoja, industrijski insajder tvrdi da su Samsungove baterije od grafena praktično završene i da bi na uređaje mogle stići ranije tokom naredne godine.

Pored toga što mogu da uskladište više punjanja, ove baterijske ćelije mogu i da se pune oko pet puta brže nego aktuelna rešenja. To znači da ukoliko je litijum-jonskoj bateriji potrebno sat vremena da dostigne određeni nivo punjenja, alternativa od grafena isti nivo dostiže za 12 minuta. Pored ovoga, nove baterije imaju tendenciju i da sporije propadaju.


Pogledajte još: Samsungov patent sugeriše telefon sa izrezom, ceo ekran kao senzor otiska prsta


Kada se pojača proizvodnja baterija od grafena, one bi mogle postati i jeftinije rešenje, kao i bolje za životnu sredinu. Na kraju, možda i najbolja funkcija ovih baterija jeste što ne mogu da eksplodiraju.

Za sada, nije poznato kada će Samsung tačno početi da koristi baterije od grafena u svojim proizvodima, ali se Galaxy Note 10 pominje kao glavni kandidat za implementaciju tehnologije.

Izvor: PhoneArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

smarac Član postova: 1504
Citiram korisnika: Bya-Bya-samaGrafen je izuzetno problematičan, nema baš načina da se ta nano prašina uklanja, nastao bi mnogo veći horor za ljude i životnu sredinu nego sa konvecionalnom plastikom.
kakva nano prasina? imamo mi vec dovoljno mikroskopske plastike i ostalog sranja, ovo je grafit .... nije plastika
Bya-Bya-sama Član postova: 447
Citiram korisnika: Slobodan MiloševićAleluja, najzad nesto novo u svetu baterija, bolje po okolinu, brze punjenje, duze trajanje... Samo napred! Ako mozemo da se spasimo da ne kopaju litijum u Srbiji :-)
Grafen je izuzetno problematičan, nema baš načina da se ta nano prašina uklanja, nastao bi mnogo veći horor za ljude i životnu sredinu nego sa konvecionalnom plastikom.
NShappy Vip member postova: 2925
Samo se nadam da neće povećanjem kapaciteta baterije, smanjiti njihove dimenzije (i cenu) pa tim opet doći na isto (što se uglavnom do sada događalo kada su pomalo usavršavali baterije).
Slobodan Milošević Neregistrovan korisnik
Aleluja, najzad nesto novo u svetu baterija, bolje po okolinu, brze punjenje, duze trajanje... Samo napred! Ako mozemo da se spasimo da ne kopaju litijum u Srbiji :-)

Asus Zen AiO desktop stiže sa integrisanim bežičnim punjačem

OnePlus će naredne godine među prvima predstaviti 5G telefon

10104
10105
10106
10107
10108
10109