Greška

Došlo je do greške.

Samsungova micro-LED TV tehnologija će debitovati tokom CES 2018 sajma

27.11.2017 21:42 | 3 Multimedija
Samsungova micro-LED TV tehnologija će debitovati tokom CES 2018 sajma


Očekuje se da će Samsung Electronics prikazati svoje micro-LED televizore tokom naredne godine. Micro-LED se smatra displej tehnologijom naredne generacije. Sa ovom novom linijom, Samsung planira da pojača svoju konkurentnost na polju tehnologija, uz ciljanje na premijum segment tržišta.

Ideja je da se kućno bioskopsko iskustvo implementira u televizore, a Samsung će prikazati 150-inčni TV model. Trenutno, tehnologija  se već koristi u bioskopima. Micro-LED privlači dosta pažnje kao displej tehnologija naredne generacije, zajedno sa LCD (liquid crystal display) i OLED (organic light emitting diode) tehnologijama, a sve zbog manje potrošnje, manje veličine i tažine u poređenju sa postojećim materijalima.

Micro-LED displeji imaju LED sijalice manje od 100 mikrometara, a svaki LED čip se ponaša kao piksel. U kombinacili sa plastičnim substratima, Micro-LED se može koristiti i za fleksibilne dipleje.

Izvor: Guru3D

djalex Član postova: 602
Citiram korisnika: Zoran Prsli su. LG ih je oduvao sa OLED-om. Jos su sad poceli i da prodaju OLED displeje drugim proizvodjacima tako da Samsung moze da zatvori radnju sto se tice premijum klase televizora jedno duze vreme.
Samo kad bi jos OLED tehnologija imala apsolutno sve prednosti u odnosu na LCD sa led pozadinskom osvetljenjem. naravno da je LCD dostigao svoju tehnolosku zrelost i da kazem mozda i zenit ali ima jos malo poboljsanja. naravno da je i krajnja cena kupcima jos uvek bitna. Nece Samsung da ugasi ni jednu svoju fabriku...samo ce blagovremeno da ih prebaci na OLED proizvodnju ili neku slicnu a dovoljno naprednu tehnologiju koja ce da ravnopravno konkurise OLED-u.
Zoran Neregistrovan korisnik
Prsli su. LG ih je oduvao sa OLED-om. Jos su sad poceli i da prodaju OLED displeje drugim proizvodjacima tako da Samsung moze da zatvori radnju sto se tice premijum klase televizora jedno duze vreme.

Microsoft Office dostupan za sve Chromebookove

Intel donosi Core i9 brend i na mobilnu platformu

10304
10305
10306
10307
10308
10309