Samsungov Turtle Glass bi mogao postati alternativa za Gorilla Glass?

Prema najnovijim informacijama, izgleda da je Samsung podneo zahtev za registraciju Turtle Glass brenda. Moguće je da se radi o staklu za displeje koje će zameniti Gorilla Glass.

Do danas, Samsung se uglavnom oslanjao na Gorilla Glass kada su u pitanju zašitna stakla svojih telefona. Ovo nije veliko iznenađenje s obzirom da Corning obezbeđuje zaštitu za displeje većini proizvođača smartfona. Samsungovi najnoviji telefoni takođe koriste Gorilla Glass, međutim, ovo bi se moglo promeniti uskoro.Prema najnovijim informacijama, izgleda da je Samsung podneo zahtev za registraciju Turtle Glass brenda. Iako se ne može sa sigurnošću reći šta je Turtle Glass, veoma je moguće da je u pitanju alternativa za Gorilla Glass. Za sada nije poznato koliko je Samsung napredovao u razvoju Turtle Glassa, ali ne bi bilo iznenađenje ukoliko bi se našao na Samsung Galaxy S7 telefonu naredne godine. Ovo takođe ne znači i da će Samsung u potpunosti napustiti Corning i usluge koje ova kompanija pruža. u svakom slučaju, pomenute informacije treba uzeti sa rezervom dok se ne pojavi nešto zvaničnije.Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi