Greška

Došlo je do greške.

Samsungov patent ukazuje na bežični TV u budućnosti

06.03.2019 16:10 | 0 Multimedija
Samsungov patent ukazuje na bežični TV u budućnosti


Samsung je jedan od najproduktivnijih proizvođača televizora, a novi patent dizajn obećava potpuno drugačiji nivo zanimljivih dizajna i kvaliteta slike. Prema otkriću sajta LetsGoDigital, Samsung Electronics je podneo zahtev za patent koji sugeriše ideju bežičnog primopredajnika i displeja.

Patent je objavljen pre nekoliko dana a, jedna od ideja da se televizor napaja bežično jeste da se koristi širi namotaj. Međutim, kako TV uređaji imaju tendenciju da idu ka sve tanjem dizajnu, to znači da u unutrašnjosti uređaja nema mesta za implementaciju ovakvog namotaja. Samsungovo rešenje je, prema ovom patentu, da se koristi šipka koja je smeštena horizontalno iza televizora. Bežični risiver bi bio povezan na odvojenu kutiju, koja izgleda kao "sound bar" a u njoj bi se nalazio bežični primopredajnik.

tv2.jpg


Kao i uvek, kada su u pitanju patenti ovog tipa, nije sigurno da će rešenje iz aplikacije biti implementirano i u konkretan komercijalni proizvod. Ipak, nema sumnje da postoji dosta potrošača koji ne žele zamršene kablove iza svojih televizora.

Rešenje iz patenta bi se moglo primeniti na sve popularnije 4K i 8K TV uređaje, koje bi bilo potrebno samo okačiti na zid, a među ovakvim modelima je i samsungova Frame linija televizora.

Izvor, foto: LetsGoDigital

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Predstavljen Honor Tab 5 sa 8-inčnim ekranom i 5100mAh baterijom

Rastavljanje Galaxy S10 telefona otkriva ultrasonični senzor i veliki provodnik toplote (video)

10304
10305
10306
10307
10308
10309