Greška

Došlo je do greške.

Samsungov patent pokazuje telefon sa dvostrukim savijanjem

15.10.2020 15:07 | 0 Mobile
Samsungov patent pokazuje telefon sa dvostrukim savijanjem


Samsungove ambicije na polju fleksibilnih telefona idu značajno dalje od modela kao što su Galaxy Z Fold 2 ili Galaxy Z Flip. Sajt LetsGoDigital je otkrio i objavio Samsungovu prijavu za patent u Južnoj koreji, koja opisuje tekefon koji se dvostruko savija i podseća na Xiaomijeve ideje na ovom polju.

Koncept pojazuje telefon sa proširivim displejom, gde se obe strane mogu savijati kako bi se poboljšala prenosivost i funkcionalnost uređaja. Samsung zamišlja korišćenje ovakvog telefona kao laptop, koji se može saviti i nositi sa sobom (verovatno u džepu).

sam1_38.jpg


Ideje iz patent rešenja se česti ne implementuraju u konkretan proizvod, tako da nije poznato koliko je Samsung ozbiljan u namerama da kreira fleksibilni telefon poput ovog. Kompanija je prijavu za patent originalno podnela 2018. godine, a Samsungova strategija na polju fleksibilnih telefona se od tada sigurno menjala.

U svakom slučaju, patent pokazuje da Samsung istražuje različite dizajne i rešenja savitljivih uređaja koji bi mogli biti korisni izvan okvira tipične svrhe i upotrebe telefona.

Izvor: LetsGoDigital

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Poznati PC zahtevi za Assassin's Creed Valhalla

Realme X7 serija će biti dostupna globalno

10104
10105
10106
10107
10108
10109