Samsungov patent pokazuje rad dve baterije u Galaxy Fold telefonu

Patent opisuje Samsung savitljivi smartfon sa dve baterije, po jednu u svakom kućištu

Prošlog meseca LetsGoDigital je objavio ekskluzivan izveštaj o istraživanju tržišta agencije za istraživanje CGS-CIMB, u vezi sa tržišta savitljivih telefona za period od 2019. do 2022. godine. Kao deo izveštaja, južnokorejska agencija za istraživanje dobila je informacije od direktnih dobavljača da Samsung Galaxy Fold dolazi sa dve baterije, po jednom u svakom kućištu. Novi objavljeni patent pokazuje moguće funkcionisanje ove dvostruke baterije.Kompanija Samsung Electronics podnela je zahtev za patent kod VIPO i USPTO organizacija za “metod za kontrolu većeg broja baterija i elektronskih uređaja”. Patent je objavljen 3. januara 2019. godine.Patent opisuje Samsung savitljivi smartfon sa dve baterije, po jednu u svakom kućištu. Obe baterije su opremljene kolom za punjenje. Oba kola za punjenje su međusobno povezana pomoću strujnog kontrolnog kola. Pored toga, primenjen je i prekidač. Na taj način se razlike u naponu između baterije 1 i baterije 2 mogu efikasno kontrolisati. Kapacitet i impedancija baterije mogu se razlikovati. Baterije se mogu puniti i bežično i preko kabla.
sam2_201.jpgProcesor određuje koja baterija ima najviši nivo snage, a fleksibilni pametni telefon koristi bateriju sa najviše energije. Isti sistem važi i za punjenje, a baterija sa najmanjom snagom će se prvo puniti. Kada temperatura jedne baterije postane previsoka, druga baterija će se automatski koristiti.
 
Pogledajte još: Samsung Galaxy Fold će biti limitiran na samo milion primeraka
Zanimljivo je da ovaj patent opet govori o holografskom prikazu. Prošlog meseca LetsGoDigital je prijavio postojanje patenta za Samsung 3D hologramski telefon, gde je moguće projektovati holografske slike u vazduhu. Slična funkcija je takođe opisana u novom patentu.Opis patenta ne daje nikakve informacije o kapacitetu baterije. Prema istraživačkom izveštaju CGS-CIMB Research, Galaxy Fold će imati ukupan kapacitet baterije od 5000mAh do 6000mAh.Izvor: LetsGoDigital
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi