Greška

Došlo je do greške.

Samsungov patent pokazuje Galaxy S11 sa slajder ekranom

15.07.2019 11:30 | 0 Mobile
Samsungov patent pokazuje Galaxy S11 sa slajder ekranom


Samsung na godišnjem nivou podnese zahteve za veliki broj patenata koji se mogu ili ne moraju naći na kompanijinim budućim uređajima ili tehnologijama. Ovoga puta, južnokorejski gigant je patentirao efektivno rešenja za obezbeđivanje najveće moguće površine ekrana na telefonu, koji je moguće smestiti u džep.

Prijavu za patent dizajn je podneo Samsung Electronics, krajem 2018. godine, kod KIPO (Korean Intellectual Property Office). Patent je odobren krajem maja, a objavljen je javno 24. juna ove godine.

U okviru patenta se nalazi i 14 skica, na kojima je moguće videti moderni dizajn telefona, sa takozvanim edge displejom kompanije Samsung. Specijalna karakteristika ovog modela je što može da proširi širinu telefona, nakon čega se površina ekrana povećava za oko 50 procenata.

sam2_277.jpg


S obzirom na to da se radi o dizajn patentu, ne postoji detaljan opis, koji daje odgovore na pitanja kako će se ovakav smartfon koristiti. Fotografije pokazuju da je ekran s desne strane uvećan, dok fleksibilni displej ostaje zaštićen od eksternih uticaja.

 

Pogledajte još: Samsung Galaxy Note10, Note10+ i roze Watch Active 2 na novim renderima


Ono što se kod dizajna ističe jeste i punch-hole sistem za kameru, koji je smešten u sredini gornjeg dela ekrana. To znači da ovaj deo ekrana neće moći da se pomera. Patent ne pominje koliko kamera sočiva se koristi, a za potrebe 3D rendera, sajt LetsGoDigital se opredelio za sistem koji Samsung trenutno primenjuje na svoje premijum modele.

Izvor: LetsGoDigital

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Microsoft Word za Android ima preko milijardu instalacija

Poznate opcije skladišta za Samsung Galaxy Note10 5G

10104
10105
10106
10107
10108
10109