Samsungov novi SSD je manji od SD kartice i izuzetno je brz

Samsungov najnoviji solid state drive je izuzetno brz, a odlikuju ga sekvencijalne brzine do 1500 MB/s za upis podataka i do 900 MB/s za čitanje podataka.

Samsungov najnoviji solid state drive je izuzetno brz, a odlikuju ga sekvencijalne brzine do 1500 MB/s za upis podataka i do 900 MB/s za čitanje podataka. Ovaj SSD takođe može i da uskladišti dosta podataka – Samsung planira da ponudi modele sa do 512GB prostora.Ono po čemu se novi Samsung PM971-NVMe SSD najviše ističe, jeste njegova veličina. SSD je težak svega jedan gram i ima dimenzije od 20mm x 16mm x 1.5mm. To ga čini manjim od SD kartice (32mm x 24mm). Samsung ističe da je novi SSD oko 1/5 veličine M.2 SSD-a i 1/10 veličine 2.5-inčnog SSD-a ili hard diska.
ssd2.jpgOčekuje se da će novi SSD svoju ulogu naći u malim, brzim skladišnim sistemima koji se koriste u tabletima i ultra-tankim laptopovima. Samsung je uspeo da uštedi prostor korišćenjem V-NAND flasha, LPDDR mobile DRAM čipa i kontrolera u jednom paketu. Samsung je već počeo sa masovnom proizvodnjom PM971-NVMe SSD-a, a uskoro planira da ponudi modele u kapacitetima od 128GB, 256GB i 512GB.Izvor: Liliputing

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi