Greška

Došlo je do greške.

Samsungov gigantski TV bi u domove korisnika mogao stići naredne godine

23.07.2018 21:12 | 0 Multimedija
Samsungov gigantski TV bi u domove korisnika mogao stići naredne godine


Tokom ovogodišnjeg CES sajma Samsung je predstavio "The Wall" - svoj 146-inčni 4K TV sa MicroLED tehnologijom, koji nudi brojne prednosti OLED televizora, poput čistih crnih nijansi i svetlih belih. Han Jong-hee, predsednik displej odeljenja južnokorejske kompanije, je sada objavio da će Samsung započeti sa masovnom proizvodnjom The Wall modela u septembru, ali i da će naredne godine objaviti mnogo tanju potrošačku verziju televizora.

Samsung, koji je originalno razvio OLED displeje za telefone, odlučio se da tehnologiju ne primeni na televizore i da umesto toga prihvati quantum LED (QLED) tehnologiju. Iako su Samsungovi najnoviji QLED modeli bolji nego ikada, testeri sugerišu da LG i Sony generalno nude superiorniju OLED tehnologiju.


Pogledajte još: The Wall bi mogao biti prvi od Samsungovih ekstravagantnih televizora


MicroLED TV uređaji, poput OLED-a, imaju piksele koji emituju sopstveno svetlo, čime negiraju potrebu za postojanjem pozadinskog osvetljenja. Obe tehnologije imaju 10.000:1 kontrast i čiste crne nijanse, a istovremeno troše manje od regularnih LED modela. Međutim, Samsung tvrdi da će MicroLED modeli trajati duže jer koriste neorganske materijale.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Microsoft želi da Windows 7 korisnici izvrše nadogradnju do 2020. godine

Qualcomm najavio prve 5G antene za X50 modem

10304
10305
10306
10307
10308
10309