Greška

Došlo je do greške.

Samsungov patent otkriva još nekoliko varijanti za notch

14.12.2018 16:10 | 0 Mobile
Samsungov patent otkriva još nekoliko varijanti za notch


Samsungu je nedavno odobren patent, koji pokazuje da južnokorejska kompanija razmatra nekoliko drugačijih opcija za izrez u ekranu (notch). Polovinom ove godine, Samsung Display je podneo zahteve za šest dizajn patenata, a oni su odobreni 10. decembra.

Patenti prikazuju različite Samsung Galaxy telefone sa izrezom, a u nekim slučajevima notch je delom integrisan u gornji okvir. Rendere dizajna iz patenta nam donosi sajt LetsGoDigital.

 

Pogledajte još: Samsungov najnoviji patent opisuje telefon bez ikakvih okvira

Dizajn izgleda predstavlja kombinaciju nedavno najavljenih Infinity-O i Infinity-U displeja. Visina izreza varira u zavisnosti od modela; dva modela prikazuju kameru pozicionitanu direktno ispod okvira, dok druga dva dizajna imaju notch koji je delom integrisan u otvor. Na ovaj način može da se dobije još veća površina ekrana.

Jedan od patentiranih modela prikazuje i ovalni slot iznad izreza. Uobičajeno, ovo je mesto gde se očekuje slušalica, a nije poznato da li ovo rešenje sugeriše slušalicu koja je integrisana u displej.

sam2_196.jpg


Prvi telefoni sa Infinity-U i Infinity-V displejima će se pojaviti tokom 2019. godine, a moguće je da će notch u narednim godinama evoluirati u dizajne kakve vidimo u patentu.

Izvor: LetsGoDigital

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

League of Legends naredne godine prestaje sa podrškom za Windows XP i Vista

Qualcomm želi da u Kini zabrani i iPhone XS i iPhone XR

10104
10105
10106
10107
10108
10109