Greška

Došlo je do greške.

Samsungov pametni telefon sa kliznim ekranom dobio WIPO sertifikaciju

17.04.2022 11:55 | 0 Mobile
Samsungov pametni telefon sa kliznim ekranom dobio WIPO sertifikaciju

 

Tržište sklopivih pametnih telefona konačno dobija na snazi sada kada se drugi brendovi pridružuju segmentu. Najnoviji dodatak bio je Vivo X Fold. Međutim, Samsung i dalje drži ovaj segment pod svojom kontrolom, posebno na globalnim tržištima, ali drugi brendovi žele da se takmiče. Sklopivi pametni telefoni bi mogli postati popularniji u narednih nekoliko godina, ali takođe očekujemo da će i drugi segmenti ojačati. Oppo je još 2020. godine predstavio svoj prvi koncept pametnog telefona koji se može okretati i to je bio uređaj koji obećava, čak više zanimljiv od sklopivih. Znamo i da je LG radio na pametnom telefonu koji se može rolati, ali on nikada nije ugledao svetlost dana. Samsung takođe radi na uređaju sa ekranom koji se može rolati, a danas za to  imamo i dokaze.

Ne znamo tačno da li su pametni telefoni koji se mogu rolati ili kliziti jedno te isto za Samsungovo patentno odeljenje. Jedan bi mogao biti motorizovani displej koji se pokreće kada je potrebno. Drugi bi mogao biti novi pogled na koncept klizanja koji koristi serija Mi Mix 3. Samo će vreme pokazati. Danas su otkriveni patenti koji pokazuju šta Samsung ima spremno za budućnost.

 

Samsungpatent1.jpgKorejska kompanija je prijavila novi patent na WIPO-u (veb-sajt Svetske organizacije za intelektualnu svojinu). Iako jasno pokazuje uređaj koji je u fazi koncepta, prijava patenta je dovoljna da nam da neku predstavu o tome na čemu Samsung radi. Uređaj koji je u pitanju ima klizni ekran. Slike otkrivaju jedinstven dizajn ekrana i klizni mehanizam koji čini uređaj vertikalno većim. Zanimljivo je da na pametnom telefonu nema selfi kamere. Ili barem nema vidljive kamere. Patent ne pokazuje rupu ili zarez, a pretpostavljamo da je kamera još uvek tamo negde, valjda ispod panela.

 

Samsungpatent2.jpgSamsung je već dokazao da ima hrabrosti da napravi kamere ispod ekrana sa Galaxy Z Fold 3. Očekujemo da će kompanija nastaviti da razvija ovu tehnologiju sa narednim generacijama. Pitanje je vremena kada će ova tehnologija postati dovoljno pristojna da postane standard. Dakle, obećavajući uređaji poput ovog koncepta imaju velike šanse da budu sa kamerama ispod ekrana.

 

Samsungpatent3.jpgMehanizam Samsung Slideable uređaja izgleda kao stari Monte klizač. Međutim, ima veći dizajn, ekran i punu podršku za ekran osetljiv na dodir. Pogled pozadi otkriva nam pet malih krugova. Četiri od ovih pet će verovatno biti za odeljenje kamere, dok bi poslednji trebao biti LED blic. Klizni ekran telefona će takođe imati neku tehnologiju ekrana na zadnjoj strani.

Prema opisu, zadnji ekran klizača služi kao tražilo za selfije ili je providan ekran. Piše „providna površina ekrana i neprozirna oblast“. Stoga je moguće da će panel doći sa nekom transparentnom tehnologijom prikaza. Patent iznad jasno pokazuje da neko pokušava da snimi selfi pomoću zadnje kamere, a ekran se ponaša kao - ekran. Ovo nas tera da se zapitamo da li uređaj zaista ima selfi kameru ili patent pokazuje da osoba može lako da snimi selfi pomoću podešavanja glavne kamere.

 

SamsungPatent4.jpgPored navedenog pametnog telefona, u WIPO-u se pojavio još jedan Samsung telefon sa kliznim ekranom. Međutim, drugi uređaj ima horizontalni ekran. Kada se izvuče, u osnovi postaje tablet, piše MySmartPrice.

Nemojte još uzimati zdravo za gotovo ove uređaje. Na kraju krajeva, patenti zapravo ne znače da ovi pametni telefoni dolaze. Samsung možda samo štiti ideje za potencijalnu upotrebu u budućnosti. U međuvremenu, kompanija će nastaviti da se fokusira na sklopivi segment. Vredi napomenuti da je kompanija takođe podnela patente za pametni telefon koji se može rolati ili klizati pre nekoliko meseci.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Kamere Google Pixel 7 i Pixel 7 Pro će dobiti samo softversko unapređenje

Kojima Productions će nastaviti da bude nezavisni studio, potvrđuje Hideo Kojima

10104
10105
10106
10107
10108
10109