Greška

Došlo je do greške.

Samsungov najnoviji 5nm čip je dizajniran za pametne satove

10.08.2021 09:15 | 0 Mobile
Samsungov najnoviji 5nm čip je dizajniran za pametne satove


Samsung je predstavio Exynos W920, novi procesor koji je dizajniran za pametne satove i nosive uređaje. Čipset im integrisan LTE modem i prvi je čip dizajniran za nosive uređaje koji je kreiran u 5nm EUV (extreme ultra-violet) procesu, prema navodima Samsunga.

Novi čip koristi dva Cortex-A55 jezgra, Mali-G68 GPU i Cortex-M55 procesor koji je dodeljen always-on displejima i dizajniran je kako bi smanjio potrošnju. Samsung tvrdi da čipset nudi 20% poboljšanje u CPU performansama i desetostruko poboljšanje GPU-a u odnosu na prethodni čip za nosive uređaje. Ovo je i najmanji paket za nosive uređaje koji je trenutno dostupan na tržištu, prema navodima kompanije.

 

Pogledajte još: Samsung je u Evropi ozvaničio Galaxy A12 Nacho sa Exynos 850 čipsetom


U svom saopštenju Samsung je istakao da Exynos W920 podržava novu objedinjenu platformu za nosive uređaje koju je Samsung kreirao zajedno sa Google-om i prvo će biti primenjena na predstojeći Galaxy Watch model. To će verovatno biti Galaxy Watch 4, koji se očekuje u okviru Samsungovog Galaxy Unpacked događaja.

Samsung će verovatno predstaviti i svoj najnoviji softver za pamet ne telefone, koji spaja Tizen i Wear OS. Očekuju se promene u navigaciji, novi Tiles za eksterne aplikacije, poboljšana efikasnost baterije, poboljšano praćenje parametara zdravlja i fitnesa i otvoreniji interfejs.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Google Tensor neće biti snažan kao novi Exynos i Snapdragon čipovi

Realme Book stiže 18. avgusta sa prepoznatljivim dizajnom

10104
10105
10106
10107
10108
10109