Greška

Došlo je do greške.

Samsungov dvostruko savitljivi telefon stiže ove godine

23.03.2021 12:27 | 0 Mobile
Samsungov dvostruko savitljivi telefon stiže ove godine


Samsung izgleda ima novu ideju kada je u pitanju napredak telefona sa fleksibilnim ekranom. Kompanija razvija telefon koji se dvostruko savija.

Da li će ova tehnologija nositi DualFold naziv ili neki drugi, ostaje da se vidi, ali Nikkei Asia tvrdi da južnokorejski proizvođač radi na jednom ovakvom uređaju. Prema navodima, telefon bi trebalo da se pojavi do kraja godine, a Samsung je već prijavio veliki broj patenata za njega.

Ovo će biti novi format, koji će dopuniti Samsungovu aktuelnu liniju. Ove godine se i dalje očekuju naslednici Galaxy Z Fold2 i Z Flip modela, dok će novi dvostuko savitljivi dizajn dodatno omogućiti Samsungu da zadrži prednost u inovacijama na ovom polju.

 

Ako ste propustili: Samsung Galaxy Z Fold3 bi mogao koštati koliko i Z Fold2


Dolazeći uređaj bi trebalo da ima odnos stranica u ravni sa mejnstrim opcijama, kao što su 16:9 ili 18:9, kako bi se omogućilo da više igara i drugih aplikacija radi fluidno sa boljim rezilucijama.

Samsung ima interne planove da prodaje isti broj savitljivih telefona, koliko prodaje Galaxy Note uređaja (više od 10 miliona godišnje). Prema nekim prognozama analitičara, Samsung je prošle godine prodao oko 3,5 miliona fleksibilnih telefona, a za 2021. godinu se očekuje oko 7,5 miliona prodatih uređaja.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Neobično rušenje aplikacija pogađa veliki broj Android korisnika, evo kako rešiti problem

HERE mapira Srbiju u 3D

10104
10105
10106
10107
10108
10109