Greška

Došlo je do greške.

Samsung zvanično otkrio razlog eksplozija Galaxy Note7 telefona

23.01.2017 09:26 | 6 Mobile
Samsung zvanično otkrio razlog eksplozija Galaxy Note7 telefona

Samsung je i zvanično otkrio razlog koji stoji iza eksplozija Galaxy Note7 telefona. Prošle nedelje smo imali izveštaj u kome se tvrdilo da su ipak krive baterije, a kompanija je tokom konferencije za štampu potvrdila da krivac zaista jesu baterije.

Ipak, Samsung je poručio da ne postoji jedan, već dva razloga za eksploziju telefona. Korejska kompanija je otkrila da originalni primerci telefona, kao i zamenski, imaju različite razloge eksplozije. U slučaju originalnih primeraka krivac je dizajn baterije. Konkretno, greška je u gornjem desnom uglu baterije, i čini da se elektrode u nekim slučajevima savijaju i dovode do prekida u razdvajanju pozitivnih i negativnih pinova, što dovodi do kratkog spoja.

U slučaju zamenskih primeraka koji sadrže bateriju drugog dobavljača, Samsung navodi da nema problema kod dizajna, ali da je ovde problem zbog greške u proizvodnji. Ova greška je učinjena zbog toga što je dobavljač požurio da zadovolji potražnju, pa se takođe došlo u situaciju da baterije dođu do kratkog spoja i zapale se.

"To je bila bolna kriza za mene" rekao je DJ Koh, Samsungov direktor mobilnog odeljenja, dodajući da je to najgori potez u njegovih 33 godine u kompaniji. Samsung kaže da je ukupno 700 posvećenih zaposlenih bilo uključeno u čitav proces istrage, kao i da je korišćeno ukupno 200.000 telefona i 30.000 dodatnih baterija.

Samsung Galaxy S8 će se hladiti slično kao i S7

Izvor: GSMArena

Sve informacije vezane za Samsung, možete pogledati na Samsung stranici na Benchmark sajtu

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Novi Android malware tajno preuzima i kupuje aplikacije u Play Store-u

Uskoro stiže novi Battlefield 1 DLC

10104
10105
10106
10107
10108
10109