Samsung uskoro ubacuje i MediaTek procesore u neke od telefona

Iako ne znači da je partnerstvo kompanija Qualcomm i Samsung završeno, ali se sada pojavljuje još jedan potencijalni partner a to je MediaTek.

Mnogo ljudi je bilo iznenađeno kada Samsung nije ubacio Qualcomm-ovu Snapdragon 810 platformu u svoj novi Galaxy S6 flagship telefon, iako je tako nešto bilo nagoveštavano prethodnih nedelja. Umesto toga ova kompanija se odlučila da ubaci sopstveni Exynos 7420 SoC koji se pokazao podjednako moćnim. Kako je čitavu situaciju objasnio direktor Samsunga možete pročitati ovde. Ipak, to ne znači da je partnerstvo kompanija Qualcomm i Samsung završeno, ali se sada pojavljuje još jedan potencijalni partner a to je MediaTek. Prema najnovijim izveštajima Samsung bi uskoro mogao da uposli MediaTek čipove u svojim telefonima. Podsetićemo se da je ova kompanija na Svetskom mobilnom kongresu predstavila čip koji se nedavno pojavio i koji je u benchmark testovima pokazao zavidne performanse, slične onim koje ima Snapdragon 810 pa ove vesti i nisu veliko iznenađenje.
Izvor: GforGames
Sve informacije vezane za Samsung, možete pogledati na Samsung stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi