Samsung uskoro donosi Tizen telefone u Rusiju i Indiju

Već duže vreme očekujemo da Samsung konačno počne da objavljuje telefone sa Tizen platformom. Izgleda da će Rusija i Indija biti prve na listi.

Nadamo se da niste već zaboravili na Tizen operativni sistem. On se za sada pojavio kod druge generacije Samsung Galaxy Gear uređaja, ali još uvek čekamo “punopravni” telefon koji pokreće ovaj open-source OS, i možda ćemo ga videti ove godine. Prema izveštaju sa Wall Street Journala, Samsung će objaviti Tizen telefon u Rusiji u narednih nekoliko nedelja, a Tizen telefoni će stići i u Indiju odmah nakon toga. Japanski operater NTT Docomo je otkazao planove da objavi Tizen telefone, a i drugi operateri kao što je Orange u Francuskoj su zastali sa objavom njihovih Tizen uređaja. Pored ovih problema, objava u SAD u skorije vreme takođe nije opcija, te deluje logično da se Samsung za početak okrenuo Rusiji i Indiji. Pretpostavlja se da bi uskoro mogao da se dogodi neki Unpacked događaj u Moskvi.
Izvor: Engadget

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi