Samsung ukida proizvodnju digitalnih fotoaparata?

Nećemo više proizvoditi i prodavati digitalne fotoaparate. Međutim, kreiraćemo novu proizvodnu kategoriju u ovoj oblasti i nastaviti poslovanje, poručio je Samsung

Još u 2015. godini smo prvi put čuli glasine da Samsung planira da zatvori svoje odeljenje koje proizvodi digitalne kamere, koje su nam sugerisale da južnokorejska kompanija razmišlja o potpunom izlasku iz poslovanja sa potrošačkim fotoaparatima. Kompanija je kasnije demantovala da će izaći sa ovog tržišta, ali The Investor poručuje drugačije.
U izveštaju se citira Samsungov zvaničnik koji insistira da ostane anoniman. “Nećemo više proizvoditi i prodavati digitalne fotoaparate. Međutim, kreiraćemo novu proizvodnu kategoriju u ovoj oblasti i nastaviti poslovanje” poručio je ovaj zvaničnik Samsunga. Na osnovu ovoga možemo izvesti zaključak da Samsung više neće proizvoditi digitalne fotoaparate, ali da kompanija ipak neće u potpunosti izaći sa ovog tržišta već da će doneti novi proizvod kojim pokreće novu kategoriju.
Iako je Samsung odbijao da izlazi sa ovog tržišta u prošlosti, bilo je dosta dokaza koji su ukazivali upravo na ovakav razvoj situacije. U izveštaju koji donosi The Investor se zaključuje da na ovom tržištu imaju problema čak i velika japanska imena Canon i Nikon koji imaju 100 godina iskustva, pa Samsung nema drugu opciju nego da napusti tržište.
Canon vidi potencijal u profesionalnim EOS M fotoaparatima
Izvor: TheInvestor
Sve informacije vezane za Samsung, možete pogledati na Samsung stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi