Greška

Došlo je do greške.

Samsung ukida podršku seriji Galaxy S9 dok Galaxy S10 prebacuje na tromesečni raspored ažuriranja

05.04.2022 14:55 | 0 Mobile
Samsung ukida podršku seriji Galaxy S9 dok Galaxy S10 prebacuje na tromesečni raspored ažuriranja

 

Samsung je lansirao seriju Galaxy S9 2018. godine, koja koristi Android 8.0 Oreo. Uprkos tome što korejski gigant tada nije imao odgovarajuću politiku ažuriranja softvera, ažurirao je svoje vodeće modele iz 2018. na Android 10 i One UI 2.5 u martu 2020. Sledeće godine, kompanija je ove uređaje premestila na tromesečni raspored ažuriranja, što znači da će dobiti sigurnosne zakrpe jednom u tri meseca umesto svakih 30 dana.

Galaxy S9 je poslednji put dobio bezbednosnu zakrpu u martu 2022. Pored toga, južnokorejski proizvođač pametnih telefona je izbacio Galaxy S10 liniju u tromesečni raspored ažuriranja, tako da će sada dobijati bezbednosne zakrpe jednom u tri meseca. Ovo bi trebalo da se nastavi u narednih godinu dana pre nego što podrška za S10 potpuno prestane, baš kao i Galaxy S9 serija danas. Galaxy Note9, koji trenutno prima kvartalna bezbednosna ažuriranja, sledeći je na redu za povlačenje – njegova sledeća bezbednosna zakrpa bi trebalo da bude poslednja. Kompanija obično teži da premesti uređaje na kvartalni ciklus ažuriranja godinu dana pre nego što prekine podršku za njih.

 

Pogledajte još: Samsung Galaxy Buds 2 dobijaju 360 Audio ažuriranjePostoji vrlo malo telefona na tržištu koji nastavljaju redovno da dobijaju bezbednosne zakrpe dve do tri godine nakon njihovog lansiranja, tako da je podrška Samsung Galaxy S9 seriji četiri godine nakon objavljivanja velika stvar. Trenutna softverska politika korejskog proizvođača pametnih telefona je još bolja nego ranije. Sada obećava četiri ažuriranja operativnog sistema za svoje uređaje srednjeg i premijum opsega i pet godina bezbednosnih zakrpa, nadmašujući čak i ono što Google obećava za svoju Pixel liniju, javlja Droid life.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Najnovije Xiaomi bežične slušalice i pametni satovi stižu u Srbiju, poznate cene i dostupnost

Mozilla objavla Firefox 100 Beta, samo nedelju dana nakon stotog Google Chrome-a

10104
10105
10106
10107
10108
10109