Samsung u Srbiji predstavio tanki i lagani Galaxy Tab A

Kompanija Samsung predstavila je tanak i lagan tablet Galaxy Tab A koji će od juna biti dostupan na srpskom tržištu po ceni od 38.500 dinara.

Kompanija Samsung  predstavila je tanak i lagan tablet Galaxy Tab A, koji je spoj funkcionalnosti, modernog dizajna i performansi. Novi tablet će početkom juna biti dostupan na srpskom tržištu, uz preporučenu maloprodajnu cenu od 38.500 dinara. 
„Galaxy Tab A je lagan tablet modernog izgleda, a njegove snažne performanse su upravo ono što naši korisnici očekuju od linije proizvoda Samsung Galaxy. Novi tablet je ultra lagan i debljine svega sedam i po milimetara, savršeno pristaje u dlan te ga je lako nositi i koristiti. Odnos stranica ekrana je tako dizajniran da uz unapređenu tehnologiju kamere poboljša iskustvo gledanja. Ukratko, Galaxy Tab A korisnicima nudi savršen spoj stila i funkcija po povoljnoj ceni“, rekao je Saša Oravec, direktor telekomunikacija Samsung Electronics za SEAD region.
Imajući u vidu navike potrošača, tablet Galaxy Tab A opremljen je 9,7-inčnim ekranom odnosom stranica 4:3. Novi odnos stranica prilagođen je formatu stranica na Internetu kao i elektronskih knjiga i časopisa, za prirodnije i proporcionalnije iskustvo gledanja. Galaxy Tab A dolazi s predinstaliranom aplikacijom Galaxy Gifts, pa će korisnici moći da čitaju elektronska izdanja New York Times-a, Economista ili čitati knjige putem aplikacije Kindle za Samsung.
Galaxy Tab A ima zadnju kameru od pet megapiksela i prednju od dva megapiksela. Opcija Auto Focus donosi jasne fotografije, dok opcija One Shot Mode nudi  korisnicima jednostavno prebacivanje između opcija One Click Mode i One Click Recording. Takođe, opcija Continuous Shot omogućava slikanje 20 fotografija samo jednim dodirom.
Uz operativni sistem Android 5.0 Lillipop, Galaxy Tab A ima i prilagođen sastav početnog ekrana, redizajniran kako bi se uklopio u novi 4:3 odnos ekrana.
samsungtablet2.jpg
Opcija Kids Mode, dostupna za preuzimanje s Galaxy Essentials ili Galaxy Apps, omogućava roditeljima da kontrolišu vreme korišćenja, aplikacija i funkcija tableta, kada je u rukama njihove dece. Roditelji mogu pratiti korišćenje tableta zahvaljujući izveštaju o aktivnostima korisnika. Takođe, deca mogu koristiti posebne funkcije kao što su Kids Music, Kids Drawing, Sticker Chart i poseban deo „Friends“ i „Play“. Opcija Multi-Kids Profile omogućava i do šest personalizovanih korisničkih profila za decu.
Tablet Samsung Galaxy Tab A donosi nekoliko funkcionalnih opcija kao što su: SideSync 3.0. koja omogućava jednostavno deljenje ekrana i podataka između tableta Galaxy Tab A i računara. Opcija Quick Connect omogućava korisnicima prikazivanje video sadržaja s tableta na Samsung Smart TV uređajima, sa Tizen operativnim sistemom. Takođe, korisnici na raspolaganju imaju niz predinstaliranih aplikacija i usluga Microsofta, uključujući Microsoft Office, Microsoft PowerPoint, Microsoft OneNote i Microsoft OneDrive.
Galaxy Tab A dostupan je u tri varijante. Prva za komunikaciju koristi WiFi, ima 1,2 GHz četvorojezgreni procesor, 16 gigabajta za skladištenje podataka i podržava zapisivanje na microSD memorijsku karticu kapaciteta do 128 gigabajta. Druga verzija ima mogućnost LTE veze, s podrškom za mikro SIM karticu. Treća varijanta je model opremljen S-Pen olovkom, kao rešenje za korisnike koji traže praktičan uređaj za lične i poslovne potrebe. Ta olovka omogućava kretanje po ekranu nalik rukovanju mišem, za lagani odabir i pomeranje sadržaja. Opcija Smart Select idealna je za izdvajanje fotografije od teksta, a korisnici mogu lako uređivati i voditi raspored korišćenjem S-Pen olovke i S-Planner aplikacije.
Izvor: Samsung
Sve informacije vezane za Samsung, možete pogledati na Samsung stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi