Samsung testira svoj prvi Android Go telefon

Samsung bi mogao biti naredni veliki proizvođač koji će objaviti Android Go telefon

Samsung bi mogao biti naredni veliki proizvođač koji će objaviti Android Go telefon. Novi izveštaj sajta SamMobile tvrdi da južnokorejska kompanija testira različite verzije telefona sa brojem modela SM-J260 u različitim zemljama Evrope, Latinske Amerike i Azije.Android Go je svedenija verzija Android 8.0 Oreo platforme, a kreirana je za telefone iz donjeg segmenta sa 1GB ili manje RAM-a. Aplikacije, koje su dizajnirane za pokretanje na Android Go softveru, su takođe  manje zahtevne, troše manje memorije i skladišnog prostora.
 
Pogledajte još: Misteriozna Motorola XT1920 bi mogla biti još jedan Android Go telefon
Ukoliko Samsung zaista testira Android Go uređaj, to znači da je kompanija voljna da objavi telefon sa čistim Android operativnim sistemom, umesto svog Samsung Experience softvera (ranije poznatog kao TouchWiz).Za sada ne postoje dodatne informacije o Samsungovom Android Go telefonu, a nije poznato ni kada bi se telefon mogao pojaviti na tržištu i po kojoj ceni.Izvor: AndroidAuthority

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi