Greška

Došlo je do greške.

Samsung telefoni sa bezbednosnim ažuriranjem iz maja 2021. zaštićeni su od ranjivosti Qualcommovog modema

12.05.2021 11:09 | 0 Mobile
Samsung telefoni sa bezbednosnim ažuriranjem iz maja 2021. zaštićeni su od ranjivosti Qualcommovog modema

 

Prema navodima kompanije Check Point Research, napadači mogu iskoristiti ranjivost Qualcomm modema da bi dobili pristup vašim tekstualnim porukama i telefonskim pozivima, pa čak i otključati vašu SIM karticu u nekim slučajevima.

Iako Qualcomm tvrdi da je ispravku već izdao u decembru prošle godine, kataloški broj dodeljen ranjivosti (CVE-2020-11292) od tada se nije pojavio ni u jednom bezbednosnom biltenu Android-a. Dakle, nije baš jasno koliko je uređaja dobilo zakrpu tokom poslednjih nekoliko meseci. Srećom, Samsung je sada objavio da je objavio zakrpu pogođenih Galaxy telefona od januara 2021. godine, a svi uređaji sa Android nivoom zakrpe iz maja 2021. ili novijim „smatraće se zaštićenim od otkrivene ranjivosti“.

U nedavnom postu na svojoj stranici Mobile Security, Samsung je napisao:

Istraživači bezbednosti u Check Pointu prijavili su ranjivost unutar Qualcommovih modemskih skupova čipova koja utiče na određene Samsung uređaje. Ranjivost koju je otkrio Check Point može zlonamernoj aplikaciji omogućiti pristup informacijama o korisniku uređaja. Samsung Android uređaji sa Qualcomm čipsetima pogođeni su ranjivošću koju je otkrio Check Point, a Samsung objavljuje zakrpe za pogođene odabrane Samsung uređaje od januara 2021. “

 

Pogledajte još: Samsung izbacuje One UI 3.1 ažuriranje za veći broj Galaxy uređaja

Post dalje navodi da su Samsung Galaxy uređaji sa Qualcomm čipovima koji su dobili bezbednosno ažuriranje iz maja 2021. već zakrpljeni. Kompanija takođe podstiče korisnike da instaliraju najnovije bezbednosne zakrpe čim postanu dostupne kako bi osigurali da su njihovi telefoni zaštićeni.

Za neobaveštene, Samsung je već počeo da objavljuje bezbednosne zakrpe iz maja 2021. za Galaxy S21 seriju, Galaxy Note 20 seriju, Galaxy S20 seriju, Galaxy Z Flip 5G i Galaxy Fold 5G. Kompanija je takođe objavila bezbednosno ažuriranje za nekoliko uređaja srednje klase, uključujući Galaxy A50 i Galaxy A51, u odabranim regionima.

Izvor: XDA-Developers

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Procurele specifikacije kamera za Galaxy Z Fold 3, nagoveštavaju inovativnost i odmerenost

Procurila je fotografija Honor 50 telefona, sa dvostrukim prstenom oko kamera

10104
10105
10106
10107
10108
10109