Greška

Došlo je do greške.

Samsung sprema Quantum Mini LED za vrhunske modele QLED televizora

21.11.2020 11:59 | 0 Multimedija
Samsung sprema Quantum Mini LED za vrhunske modele QLED televizora

 

Proizvođači elektronike već se pripremaju za CES 2021, koji počinje 11. januara. Uprkos činjenici da će se ovaj godišnji sajam sledeće godine održati isključivo digitalno zbog korone, biće predstavljeno mnoštvo novih proizvoda i inovacija u oblasti potrošačke elektronike. Na primer, različiti proizvođači će predstaviti svoju novu TV liniju za prvu polovinu 2021. godine tokom CES-a.

Samsung je prošle godine na CES 2020 prikazao nekoliko novih TV modela, uključujući televizor bez okvira, 8K QLED televizore i microLED televizor. Sledeće godine očekuje se još jedan niz inovacija. Jedna od inovacija biće Quantum Mini LED televizor, što se može zaključiti iz nedavnog zaštitnog znaka.

18. novembra 2020. godine Samsung Electronics je registrovao zaštitni znak u Australiji i u svojoj matičnoj zemlji Koreji za oznaku „Samsung Quantum Mini LED“. Aplikacija je kategorisana u klasu 9.

Iz naziva „kvant“ se može zaključiti da je ovo QLED varijanta. QLED je Samsungovo ime za LCD ekrane sa tehnologijom kvantnih tačaka. QLED se takođe vidi kao pandan OLED-u.

Prošlog meseca agencija za istraživanje tržišta Display Supply Chain Consultants (DSCC) objavila je vesti u kojima se veruje da Samsung razvija miniLED televizor. Iako ove informacije još nije potvrdio sam Samsung, ova aplikacija sa zaštitnim znakom pokazuje da Samsung zaista razvija kvantni mini LED televizor.

 

Pogledajte još: Samsung Q95T (Q90T) QLED TV - bitka za najbolji 4K TV 2020 (video)

Iako su nazivi miniLED i microLED prilično slični, to je potpuno drugačija tehnologija. MiniLED je konvencionalni LCD ekran sa mini LED pozadinskim osvetljenjem. Samsung će novu tehnologiju najverovatnije primeniti na vrhunske QLED modele.

MiniLED pozadinsko osvetljenje doprinosi boljem kvalitetu slike, u vidu poboljšane osvetljenosti i kontrasta i boljih HDR performansi. Pored toga, miniLED bi takođe bili izuzetno energetski efikasni televizori.

I drugi proizvođači verovatno će sledeće godine predstaviti mini LED televizor, kao što su Sony i LG Electronics. Dugoročno gledano, tehnologija će se verovatno naći i u drugim potrošačkim elektronskim proizvodima, a Apple ima miniLED iPad Pro u razvoju.

Prošle nedelje Samsung je takođe registrovao zaštitni znak za „Infinity One Design“ i „Dinamic Window“, takođe imena koja se verovatno koriste za modele televizora Samsung 2021.

Izvor: LetsGoDigital

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Google Chrome će nastaviti da radi na operativnom sistemu Windows 7 najmanje do 2022. godine

LG možda sprema laptop sa ekranom koji se uvlači, pokazuje patent

10304
10305
10306
10307
10308
10309