Greška

Došlo je do greške.

Samsung sprema desktop memoriju sa 32GB po DIMM-u

08.09.2018 19:53 | 2 Hardver
Samsung sprema desktop memoriju sa 32GB po DIMM-u


Cene memorija su u blagom padu nakon što su dostigla rekordne visine. Pored ovoga, novi višejezgarni CPU-ovi mogu da iskoriste velike količine memorije gde je cena veći faktor limita nego mogućnosti platforme.

Samsung je sada objavio proizvodnu stranicu na svom sajtu, koja prikazuje DDR4 memoriju @ 2666MHz. Uobičajeno, ovo ne predstavlja ništa posebno, ali u ovom slučaju može se primetiti jedan bitan detalj. Samsungova najnovija memorija ima kapacitet od 32GB i stiže kao UDIMM, odnosno drugim rečima, kao regularni RAM za potrošačke desktop sisteme.

Memorija nosi broj modela M378A4G43MB1-CTD, a radi na 1.2V i ima dual-rank konfiguraciju. Memorijski čipovi su aranžirani u (2Gbit x 8) x 16 sistemu.


Pogledajte još: Sledeće godine nas očekuje prezasićenost tržišta DRAM-om


Implementiranje 32GB po DIMM-u omogućava da se do 256GB memorije instalira uz Threadripper procesor. U teoriji Threadripper podržava do 1TB RAM-a, ali kako postoji samo 8 DIMM-ova po matičnoj ploči, a 32GB po DIMM-u će biti novi najviši limit, stvarna količina moguće instalirane memorije će biti znatno niža. S druge strane, Intel Skylake Extreme Edition procesori (kao što je Core i9-7980XE) zvanično podržavaju do 128GB.

Manji formati, kao što je micro-ATX, a koji mogu da imaju samo do dva DIMM slota, takođe mogu imati koristi od memorije veće gustine. Za gejmere, s druge strane, ovolika količina memorije neće doneti bitna poboljšanja u performansama.

Trenutno, Samsung donosi primerke nove memorije svojim partnerima, a sigurno je da ćemo uskoro videti nove memorijske module sa Samsungovim čipovima od kompanija kao što su Corsair, G.Skill, Crucial, Kingston i drugi.

Izvor: TechSpot

 

Pratite nas i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim diskusijama iz IT industrije

 

Pogledajte preporučeni video sa Benchmark Youtube kanala:

Nikon Član postova: 206
У догледно време SSD може служити и за "снимање позиције" оперативног система инсталираног у RAM.

Samsung Galaxy S10 neće implementirati veće izmene dizajna?

Razer Phone 2 bi mogao implementirati jednu od Razerovih najkvalitetnijih funkcija

10203
10205
10206
10207
10208
10209