Samsung sprema Chrome OS tablet sa premijum kamerom

Chrome Unboxed je sada otkrio referentni kod, koji ukazuje na postojanje "Nautilusa", Samsungovog Chrome OS tableta sa odvojivom tastaturom.

Samsung Chromebookovi nisu uvek bili predodređeni za uspeh, ali južnokorejska kompanija je očigledno spremna da pruži maksimum kada je potrebno kako bi na tržište donela sposoban hardver. Chrome Unboxed je sada otkrio referentni kod, koji ukazuje na postojanje “Nautilusa”, Samsungovog Chrome OS tableta sa odvojivom tastaturom.Nautilus izgleda koristi sedmu generaciju Intel Core čipova, a kod ukazuje na prisustvo Sony IMX258 kamere, koju ima i LG G6. S obzirom na to da veliki broj Chromebookova u najboljem slučaju ima 720p kameru, ovo bi mogao biti prvi Chrome OS uređaj sa kamerom boljeg kvaliteta.Drugih naznaka o karakteristikama tableta nema, mada odvojivi dizajn sugeriše da će ovo najverovatnije biti kompaktan uređaj, sa 12-inčnim ili manjim ekranom.Za sada nije poznato kada će Samsung Nautilus tablet biti objavljen, ali je moguće da će se ovo desiti tokom CES sajma. Premijum karakteristike i korišćenje Intel čipova sugerišu da ovo neće biti budžetski uređaj.Izvor: Engadget

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi