Greška

Došlo je do greške.

Samsung smatra da može da proda 5-6 miliona savitljivih telefona naredne godine

21.10.2019 21:30 | 0 Mobile
Samsung smatra da može da proda 5-6 miliona savitljivih telefona naredne godine


Južnokorejski ET News izveštava da Samsung planira da agresivnije pojača proizvodnju svojih savitljivih telefona za narednu godinu. Komkanija navodno cilja desetostruko povećanje, mada analitičari izražavaju sumnju u to da postoji dovoljno veliko tržište za ovoliki broj savitljivih telefona.

Zasnovano na izveštajima, Samsung je do sada prodao oko 500.000 Galaxy Fold modela. Naredne godine, kompanija planira da proizvede 5-6 miliona ovih uređaja, dok Samsung Display traži načine da pojača proizvodnju.

Trenutno, Samsung prodaje Fold u turama od po 10.000 komada. Kako bi dostigao nove zacrtane ciljeve, Samsung će morati da investira u svoja postrojenja u Vijetnamu kako bi pojačao proizvodnju, posebno ukoliko želi da se prebaci na Ultra Thin Glass.

 

Povezana vest: Samsungov telefon sa kamerom ispod ekrana stiže naredne godine


Analitičari predviđaju da će najveći broj savitljivih telefona, koji se budu prodali naredne godine, stići od strane Samsunga. Međutim, DSCC sugeriše da postoji dovoljna potražnja na tržištu za 4-5 miliona savitljivih telefona, dok IHS Markit smatra da će postojati potražnja za svega tri miliona uređaja.

To znači da, ukoliko Samsung i bude uspeo da dominira tržištom, kompanija možda neće uspeti da ostvari zacrtane ciljeve prodaje.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Pojavile se specifikacije i cena za Mi CC9 Pro pred objavu telefona

Honor V30 Pro sa 5G konekcijom stiže u novembru

10104
10105
10106
10107
10108
10109