Greška

Došlo je do greške.

Samsung smanjuje proizvodnju LCD-ova, fokusira se na nove QD-OLED displeje

20.08.2019 12:40 | 0 Multimedija
Samsung smanjuje proizvodnju LCD-ova, fokusira se na nove QD-OLED displeje


Samsung održava svoju poziciju jednog od vodećih proizvođača displeja, a jedna od poslednjih inovacija u liniji proizvoda brenda jesu Quantum Dot OLED (QD-OLED) paneli. Kompanija već koristi Quantum Dot (QD) tehnologiju za svoje televizore, dok su OLED paneli glavna odlika kompanijine mobilne divizije već više od decenije. Sada Samsung želi da spoji najbolje od dve tehnologije u jedno rešenje.

Novi izveštaj iz Južne Koreje tvrdi da je Samsung već počeo da ograničava i smanjuje proizvodnju LCD displeja u svojim postrojenjima, a razlog ovoga su smanjena potražnja i profitabilnost. Potez će omogućiti i da se više sredstava usmeri ka novim QD-OLED ekranima. Samsung Display CEO Lee Dong-hoon je potvrdio da će kompanija uskoro objaviti svoje prve QD-OLED panele, ali nije poznato kada će tehnologija debitovati.

 

Ne propustite test: Samsung QE65Q90R 4K TV (Video)


Quantum Dot u suštini predstavljaju kombinaciju tradicionalnih LCD i OLED displeja. Ne koriste pozadinsko osvetljenje, ali imaju individualno osvetljene plave LED-ove, koji svetlost konvertuju u crvenu i zelenu, a pri tome troše manje energije. QD-OLED paneli će koristiti plave OLED piksele i quantum tačke iz LED-ova za još bolju efikasnost i preciznost boja.

Prema navodima industrijskih analitičara, Samsung planira da investira preko 8,3 milijarde dolara u QD-OLED proizvodnju, a prvi proizvod će biti TV iz gornjeg segmenta.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Cyberpunk 2077 stiže na Google Stadia gejming platformu

Redmi Note 7 globalno isporučen u preko 20 miliona primeraka

10304
10305
10306
10307
10308
10309