Samsung smanjuje investicije u DRAM kako bi se fokusirao na NAND flash memorije

Samsung bi sada trebao da poveća investicije u NAND flash memorije kako bi konkurente kao što su SK Hynix i Intel držao na odstojanju

Samsung je nedavno održao događaj posvećen investitorima na kome su otkrivene neke zanimljive informacije vezane za blisku budućnost. Samsung je otkrio da će smanjiti investicije u DRAM industriju kako bi se fokusirao na NAND flash memorije.
Ovo je prvi put da Samsung direktno potvrđuje svoje planove da smanji ulaganja u DRAM industriju. Sve ovo dolazi kao posledica izveštaja koji poručuju da je Samsung iskusio pad prodaje DRAM memorijskih modula. Samsungovo poslovanje sa NAND flash memorijama je nešto što kompaniji donosi veliku zaradu, a može i da nadoknadi pad u sektoru DRAM memorija.
Konstantno smanjenje troškova omogućava Samsungu da dodatno poveća svoje marže u NAND sektoru sa 17 na 25 posto u toku ove godine. Samsung bi sada trebao da poveća investicije u NAND flash memorije kako bi konkurente kao što su SK Hynix i Intel održao na odstojanju. Samsung je i dalje glavni proizvođač NAND flash memorija sa 31,6 posto udela na tržištu.
Samsung se reklamom za Galaxy S7 koncentriše na važnost brzog punjenja
Izvor: Sammobile
Sve informacije vezane za Samsung, možete pogledati na Samsung stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi