Greška

Došlo je do greške.

Samsung razvio prve čipove sa 1TB skladištem za telefone

30.01.2019 16:10 | 0 Mobile
Samsung razvio prve čipove sa 1TB skladištem za telefone


Samsungovi telefoni će u budućnosti imati neverovatnih 1TB skladišnog prostora, a ovo ne uključuje proširenje preko microSD slota. Južnokorejska kompanija je počela sa masovnom proizvodnjom prve industrijske Universal Flash Storage (eUFS) tehnologije za telefone koja implementira jedan terabajt prostora.

Tehnologija će kompaniji omogućiti da u telefone implementira ogroman kapacitet skladišta, bez potrebe za microSD karticama. Ovo će svakako biti od velike koristi onima koji telefon upotrebljavaju za fotografisanje i snimanje videa. Samsung ističe da će 1TB eUFS moći da uskladišti 260 4K UHD videa od 10 minuta.

 

Pogledajte još: Samsung Galaxy S10+ na novoj fotografiji uživo


Sada ostaje da se vidi da li će Samsungovi dolazeći premijum telefoni iz Galaxy S10 linije već stići sa pomenutim 1TB eUFS skadištem, ili će ovo biti rezervisano za neke kasnije modele.

Pored toga što nudi veliki skladišni kapacitet, eUFS jedizajniran i da bude brži nego tipični SSD, microSD ili prethodne revizije tehnologije. Čip nudi 1000Mbps sekvencijalne brzine čitanja, što je duplo više od uobičajenih SSD-ova i brže od 512GB prethodnika. Lepa vest je i što će eUFS imati istu veličinu kao i 512GB flash memorija.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Android Q će imati Face ID podršku, ugrađeno snimanje ekrana, WPA3

Novi Material Theme dizajn stiže u Gmail mobilnu aplikaciju

10104
10105
10106
10107
10108
10109