Greška

Došlo je do greške.

Samsung razvija unapređenu tehnologiju za manje 5G uređaje i opremu

30.06.2016 14:21 | 0 Biznis IT
Samsung razvija unapređenu tehnologiju za manje 5G uređaje i opremu

Odeljenje kompanije Samsung zaduženo za proizvodnju telekomunikacione infrastrukture, najavilo je razvoj unapređenih antena i antenskih pojačala, koje će omogućiti proizvodnju manjih i energetski efikasnijih 5G uređaja i opreme. Nove tehnologije svoju primenu će naći i u 5G baznim stanicama i mobilnim uređajima, a koriste tzv. 28GHz milimeter wave (mmWave) frekvencijski spektar. Za mmWave frekvencijski spektar očekuje se da će biti ključan u omogućavanju mobilnih mreža sledeće generacije.

Samsungov profit preko 6.8 milijardi dolara u drugom tromesečju

Tokom razvoja ovih radio-frekvencijskih tehnologija, Samsung je kreirao novu antenu integrisanu u kućište uređaja, koja objedinjuje desetak antenskih elemenata u modul debljine svega jednog milimetra, što je ključni korak u osmišljavanju kompaktnih rešenja za bazne stanice, ali i za mobilne uređaje.

Samsung je takođe razvio trenutno najefikasnija pojačala snage, koja će koristiti mmWave signal kako bi napajala svaku pojedinu antenu. Ova pojačala snage glavni su potrošač električne energije u radio-modulima i pretvaraju signal niske snage uređaja, u signal visoke snage prikladan za emitovanje putem etra. Inovativna pojačala snage kompanije Samsung istovremeno udvostručuju izlaznu snagu i unapređuju energetsku efikasnost za više od 50 odsto.

053X9353.jpg

Samsung je najavio niz ključnih dostignuća u razvoju 5G tehnologije, otkako je počeo sa istraživanjem 2013. godine, kada je kompanija zabeležila prvi gigabajtni prenos u svetu, korišćenjem prototipa tehnologije sledeće generacije. U 2014. godini kompanija je nadmašila taj rezultat i ostvarila stabilan prenos podataka brzinom 1,2Gbps pri brzini kretanja od 110 kilometara na sat. Nedavno, Samsung je postao prva kompanija koja je osim propustljivosti najavila i prvu demonstraciju prespajanja u mobilnim komunikacijama, korištenjem višećelijske mmWave mreže.

Izvor: Samsung

Sve informacije vezane za Samsung, možete pogledati na Samsung stranici na Benchmark sajtu

 

Komentari

0 Dodaj komentar

ASUS Radeon RX 480 ROG STRIX uskoro stiže

Benchmark Shop akcija: SanDisk Ultra II 120GB po ceni od 5990 dinara

10604
10605
10606
10607
10608
10609